A nyárias időjárást csak néhány futó zápor zavarhatja meg

A hőmérséklet délután 23 és 30, késő este 16 és 23 fok között alakul.

Forrás: Met.hu2022. 07. 07. 7:23
null
Tihany, 2022. június 17. Levendulamezõ Tihany közelében a Levendula Hetek 2022 ünnepélyes nyitórendezvényének napján, 2022. június 17-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugat felől előbb fátyolfelhők, később már vastagabb felhők is érkeznek, ugyanakkor a keleti országrészben zömmel napos, gomolyfelhős idő várható. 

Számottevő, kiterjedt csapadékra leginkább a Dunántúl nyugati és délnyugati részén lehet számítani, máshol csak helyenként fordulhatnak elő záporok, zivatarok – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében. 

Met.hu

Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik. Zivatarban viharos lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 23 és 30, késő este 16 és 23 fok között alakul.

A déli óráktól nyugat felől ismét megnő a zivatarhajlam, legnagyobb területi lefedettséggel az ország délnyugati harmadában fordulhatnak elő, de kisebb számban a Dunántúl északkeleti, északi részein, illetve a Duna-Tisza közén is megjelenhetnek. 

A zivatarokhoz viharos (> 60-70 km/h) széllökések, illetve főleg a délnyugati, nyugati megyékben felhőszakadás (> 25-35 mm) is társulhat. Az esti órákban várhatóan fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

Borítókép: levendulamező Tihany közelében a Levendula Hetek 2022 ünnepélyes nyitórendezvényének napján, 2022. június 17-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.