Rétvári a Momentumról: A vállukat Brüsszelben megveregetik, a választásokon a jelöltjeiket megverik

– A magyar kormány több száz milliárdos nagyságrendben a pedagógusok béremelésére szeretné fordítani a visszatartott EU-s forrásokat – hívta fel a Momentum oktatáspolitikusának figyelmét napirend előtti felszólalásra adott válaszában az államtitkár.

2022. 07. 18. 15:21
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. július 4. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Áprilisban azt mondták, hogy az ellenzék adót emelne, és eltörölné a rezsicsökkentést – emlékeztette az Országgyűlés nyilvánosságát napirend előtti felszólalásában Tóth Endre. A Momentum politikusa szerint épp a kormány emelt adót, a kata módosítását úgy értékelte, hogy 

sokaknak ezután már nem éri majd meg vállalkozni, le kell húzniuk a rolót.

A rezsicsökkentés átlagfogyasztás feletti korlátozását pedig úgy értékelte, hogy a kiskeresetűeknek is többet kell majd fizetniük. Tóth Endre szerint a sajátjaik csalódtak most a Fideszben.

Tóth Endre szerin az oktatásban már béremelési ígéretre sem futja a Fidesznek. – Nem válasz a tízszázalékos emelés, ez nem fogja a pályára csábítani a fiatalokat – cáfolta meg saját állítását egy mondattal később Tóth Endre. – Kistelepüléseken fogják bezárni a felső tagozatokat. Azért tárgyalnak az Európai Bizottsággal, hogy ne kelljen pedagógus-béremelésre költeni az EU-s pénzeket – vádolta a kormányt a baloldali képviselő.

– Ez az ország a politikai hazugság országává vált

– jellemezte a szerinte kialakult helyzetet Orbán Viktor egy korábbi idézetével a momentumos politikus. Tóth Endre szerint egyre több honfitársa lát át a hazugságokon. – A politikai hazugság nem marad büntetlenül – vetítette előre a kormányt képviselő államtitkárok számára. 

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára a válaszában megerősítette az állítást, a politikai hazugság szerinte sem marad büntetlenül. A választók ennek megfelelően a Momentumot is megbüntették. Felidézte: ők próbálták elhitetni magukról, hogy ők az új ellenzék, amely először a Gyurcsány Ferenc vezette baloldalt váltja majd le, aztán pedig a Fidesz–KDNP által támogatott kormányt.

Azt mondták, Gyurcsányékkal sosem fognak majd össze, másfél év múlva mégis összefogtak, a parlamentbe is így jutottak be

– mutatott rá az államtitkár.

Rétvári szerint a baloldalon azóta is Gyurcsány diktál, aki kiiktatta Márki-Zayt, Fekete-Győrt, Jakabot. – Ez az egyenes beszéd – szúrt oda a felszólalása közben bekiabáló Kálmán Olgának a kormánypárti politikus.

Rétvári Bence a Momentum politikai hozzáállásáról azt mondta: folyamatos a külföldi megfelelési kényszer. – Most is fúrják a magyaroknak járó forrásokat – hívta fel a figyelmet. 

Az államtitkár a Momentum állításaival szemben arra is felhívta a figyelmet, hogy 

a magyar kormány több száz milliárdos nagyságrendben a pedagógusok béremelésére szeretné fordítani a visszatartott forrásokat.

– Egyszer az életben fordulnának meg, és most a magyarok érdekeit képviselnék – ábrándozott válaszában az államtitkár. 

Ahogy fogalmazott: a momentumos politikusok vállát Brüsszelben megveregetik politikai teljesítményük miatt, Magyarországon az időközi választásokon viszont rendre megverik őket.

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.