időjárás 32°C Mária 2022. augusztus 15.
logo

Továbbra is óriási számban rohamozzák határainkat az illegális bevándorlók

Forrás: Police.hu
2022.07.07. 07:02 2022.07.07. 08:11
Továbbra is óriási számban rohamozzák határainkat az illegális bevándorlók

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. július 6-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 660 határsértőt tartóztattak fel és 170 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu cikkében.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 28 esetben összesen 159 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Balotaszállás, Bátmonostor, Gara, Hercegszántó, Hercegszántó-Hóduna, Katymár, Kunbaja, Lajosmizse, Mátételke, Mélykút, Tompa, Vaskút területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 445 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szeged Szeged-Gyálarét, Szeged-Szőreg és Tiszasziget közigazgatási területén.

Győr–Moson-Sopron megyében a járőrök három esetben összesen hét határsértőt tartóztattak fel Zsira, Fertőszéplak és Hegykő külterületén.

Újmohácson és Tatabányán összesen kilnec, Szurdokpüspökiben 24, Ócsán hét, Bogyiszló és Pinkamindszent közigazgatási területén összesen kilenc határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 14 esetben összesen 170 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében hét esetben 69 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében hét esetben 101 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt négy, közokirat-hamisítás miatt három ember ellen indult büntetőeljárás.

Borítókép: a Készenléti Rendőrség munkatársai átvizsgálnak egy román állampolgár által vezetett, magyar rendszámú teherautót és az abban szállított migránsokat (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.