Díjra jelölik a gyermekvédelmi népszavazás szabotőreit

A népszavazás érvénytelenségéért kampányoló Soros-szervezetek úgy vélik, a díjra jelölés hatalmas elismerése a munkájuknak.

2022. 09. 13. 18:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Václav Havel Könyvtárral és a Charta 77 Alapítvánnyal együttműködve az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése díjra jelölte a gyermekvédelmi népszavazás érvénytelenségéért kampányoló Soros-szervezeteket. 

A szabotázsakcióban részt vevő szervezetek – köztük az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Budapest Pride, a noÁr Mozgalom, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) – közös közleményt adtak ki. Ebben óriási megtiszteltetésnek nevezték, hogy Vladimir Kara-Murza orosz ellenzéki politikus, akit áprilisban börtönöztek be, miután felszólalt az Ukrajna elleni háborús agresszió ellen, illetve a tizenhat ukrajnai civil szervezet alkotta, háborús bűncselekményeket dokumentáló 5 AM Koalíció mellett ők is a Václav Havel-díj döntősei között lehetnek. Úgy vélik, a díjra jelölés hatalmas elismerése a munkájuknak, és annak a szerintük 1,7 millió embernek – baloldali lapok szerint pusztán 1,5 milliónak – szól, akik érvénytelenül szavaztak április 3-án.

A Soros-szervezetek hónapokon át tartó kampánya ellenére azonban 3,2 millió fő állt ki a gyermekek védelme mellett és szavazott nemmel a népszavazáson. 

Bár a referendum nem érte el az érvényességi küszöböt, az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a kormány álláspontjával értett egyet. 

Borítókép: Az Amnesty érvénytelen voksolásra buzdít (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.