Újraindul a Mol százhalombattai finomítója

Még július végén állt le a térség egyik legfontosabb olajfinomítója, mert nem volt tovább halasztható a karbantartása. Egy, a lakosságnak szóló tájékoztatásból most kiderült, hogy szeptember közepétől újra termelhet a Mol üzeme. Ez nagy könnyebbséget jelenthet az üzemanyag-ellátás jelenlegi, kifeszített helyzetében – írja a VG.hu.

Forrás: VG.HU2022. 09. 08. 9:08
null
Százhalombatta, 2022. május 24. A Mol Nyrt. százhalombattai Dunai Finomítója 2022. május 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 18-án újraindul a Mol Dunai Finomítója – derül ki az olajtársaság leveléből, amelyet a környéken élő lakosság tájékoztatására küldött ki az illetékes önkormányzatoknak. A szeptember 6-i levelet Ercsi hivatalos honlapján tették közzé.

Ebben a cég azt írja, hogy a dunai finomító több üzemében július 31. és szeptember 18. között időszakos, ütemezett karbantartást végeztek. Ez a százhalombattai finomító berendezéseinek biztonságos üzemmenetét, illetve élettartam-növelését szolgálja. 

A karbantartási munkák sikeres lefolytatása után megkezdték a leállított üzemek újraindítását, ami két-három napig tart.

Szeptember 6. és 18. között több olyan technológiai tevékenységet hajtanak végre, amelyek a környező településeken éreztethetik hatásukat, mint például fokozott zajhatás, látványos fáklyázás, esetenként kellemetlen szaghatás.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: a Mol Nyrt. százhalombattai Dunai Finomítója 2022. május 24-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.