Karácsonyék ünnepelték a leszbikusokat

Tárt karokkal fogadta a CEU-n gyűlésező leszbikusokat a budapesti városvezetés, és Gurmai Zita szocialista politikus is a szexuális kisebbségek jogaiért emelt szót. Karácsony Gergely, Bősz Anett és Gurmai Zita nem hagyta szó nélkül a kormány családpolitikáját és az abortusztörvény módosítását sem, hangsúlyozva, hogy Magyarországon minden rossz irányba halad.

2022. 10. 03. 18:27
Dyke March leszbikus felvonulás Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városvezetés és a főváros nevében is köszöntötte a Budapesten gyűlésező leszbikus közösséget Bősz Anett. A humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a Közép-európai Egyetemen megtartott háromnapos Európai Leszbikuskonferencia (European Lesbian Conference) megnyitóján úgy fogalmazott: 

Magyarországon az elmúlt 12 év során olyan folyamatok indultak el, amelyek az egész társadalomra nézve jogsérelemmel jártak. De az, ami a melegekkel, a romákkal, a nőkkel, az édesanyákkal vagy bármely olyan csoporttal történt, amelyek eltérnek a többségi idealizált társadalmi csoportoktól, az gyalázatos.

Tehát nem véletlen, hogy ezúttal Budapesten rendezik meg a konferenciát, mert hazánkban vannak a legnagyobb bajban a melegek jogai. Bősz Anett emellett azt is nehezményezte, hogy a kormány – bár azt tartja magáról, hogy alapvetően fontosak neki a családok – nem teszi lehetővé az azonos neműek egybekelését és a szivárványcsaládokat sem támogatja. A liberális politikus ugyanakkor biztosította az egybegyűlteket, hogy ők nem fogják feladni, hiszen itt nemcsak egy kormányváltásról, hanem a tárdadalom új alapokra helyezéséről van szó. Mint mondta, egy olyan országot szeretnének teremteni, ahol kivétel nélkül mindenki, bármilyen életkorban, az év minden napján büszke lehet, nemcsak a pride hónapjában. – Nem engedhetjük meg, hogy az unió tagjaként ekkora fekete bárányok maradjunk – fűzte hozzá.

A leszbikusokhoz intézett köszöntőbeszédében Gurmai Zita kiemelte, hogy támogatóik segítségével Orbánék nap mint nap aláássák az emberi jogokat, különösen a nők és az LMBTQ-közösségek jogait. – A magyar kormány egyre sötét úton halad – jelentette ki.

A Magyar Szocialista Párt és az Európai Szocialisták Pártja nőszervezetének elnöke kitért a sokat támadott szívhangrendeletre is, és azt hangoztatta, hogy a férfiak nem alkothatnak törvényeket a nők testének szabályozására.

Karácsony Gergely a konferencia részeként megrendezett leszbikusfelvonulás előtt szólt a résztvevőkhöz. Budapest főpolgármestere úgy fogalmazott: a magyar főváros mindenféle szeretetnek az otthona. Amiatt viszont sajnálkozik és szégyenkezik, hogy Magyarországot a világban sok helyen homofób országnak látják. Szerinte ez nincs így, bár úgy látja, a magyar politikai vezetés valóságos hadjáratba kezdett az ­LMBTQ-közösség ellen.

Érzékenyítik a magyar munkavállalókat

Transzgender-kézikönyvet kaptak kézhez egy piacvezető német kommunikációs cég magyarországi alkalmazottai, amely „azért készült, hogy a transz- vagy transzgendertémára összpontosítson, támogatást nyújtson azok számára, akik nemi átváltozáson mennek át, illetve oktassa, képezze és tanácsolja a környezetükben élőket”. A kézikönyvben foglaltak azonban nem csak szimpla útmutatóként szolgálnak, megsértését vagy feltételezett megsértését ugyanis jelenteni kell az igazgatóságnak. A CitizenGO konzervatív érdekvédelmi szervezet szerint ez nem más, mint a valóságtagadó genderideológiának a magyar munkavállalókra kényszerítése. A szervezet ezért petícióban szólítja fel a kommunikációs cég vezetőségét, hogy vonja vissza intézkedését a transzgender-kézikönyvvel kapcsolatban, hiszen az veszélyezteti a szólás- és lelkiismereti szabadságot, és jogsértésekre ad lehetőséget a munkavállalókkal szemben.

Borítókép: Dyke March leszbikusfelvonulás Budapesten (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.