Szentkirályi Alexandra: Egész Európában energiaválságot okoztak az elhibázott brüsszeli szankciók + videó

A Kormányinfó Pluszban Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő adott részletes válaszokat. A mostani Kormányinfó Plusz főként az energiaválság miatt felmerülő kérdéseket érintette. Emellett szó került a kkv-knak nyújtandó támogatásról, a gáztárolóink töltöttségéről, a nyugdíj-kiegészítésről és a nemzeti konzultációról is.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Facebook2022. 10. 12. 14:53
null
Fotó: ALEX RAKO Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 – Az elhibázott brüsszeli szankciók egész Európában energiaválságot okoztak, ami sokszorosára emelte az inflációt is. Eközben Oroszországban rekordokat döntöget az energiahordozók eladásából származó haszon – mondta el Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a legfrissebb Kormányinfó Plusz-videóban a közösségi oldalán. 

Arra a kérdésre, hogy pontosan mikor érkezik a nyugdíjkiegészítés és a nyugdíjprémium, Szentkirályi Alexandra így válaszolt: 

„A brüsszeli szankciók miatt sajnos az infláció is magas. Emiatt a rezsi és az árak is emelkednek. Az időseket védi a rezsicsökkentés és a kormány, a szankciós
infláció mellett is tartja a nyugdíjemelést.”

Kiemelte: 

Az inflációs nyugdíj-kiegészítést november 10. és november 15. között kapják kézhez a nyugdíjasok. Ez a 4,5 százalékos emelés januárig visszamenőleg jár, és a 13. havi nyugdíjra is érvényes.

– Ez idén már a 3. nyugdíjemelés, hiszen januárban 5 százalékos, júliusban 3,9 százalékos nyugdíjemelés is volt – fűzte hozzá a kormányszóvívő.

Szentkirályi Alexandra leszögezte, hogy emellett a gazdasági növekedésnek köszönhetően még idén novemberben lehetőségünk lesz nyugdíjprémiumot is fizetni már ötödik alkalommal,
és az idősek jövőre is számíthatnak arra a 13. havi nyugdíjra, amelyet a baloldali kormányok vettek el tőlük. 

„Egész Európában nehéz idők járnak, de a nyugdíjasok megbecsülése ilyenkor is fontos.” 

A közösségi médiában többek között arról is érdeklődtek, hogy a lakossági energiaár-támogatás sokkal nagyobb-e más országokban.

Szentkirályi Alexandra kifejtette, hogy a rezsicsökkentést 2013-ban vezette be a kormány, és azt amellett is biztosítja, hogy a szankciók brutális enegiaár-emelkedést okoznak.

A rezsicsökkentés most az átlag fogyasztásánál havi 181 ezer forintos támogatást jelent minden családnak, minden nyugdíjasnak. A rezsicsökkentésnek köszönhetően a magyarok továbbra is a legvédettebbek az európai enegiaár-emelkedéstől.

A kormányszóvívő felhívta rá a figyelmet, hogy

 a legfrissebb szeptemberi uniós adatok szerint a lakossági földgáz nálunk a legolcsóbb az Európai Unióban. 

– Pozsonyban a magyar gázár dupláját, Párizsban és Londonban a négyszeresét, Rómában és Brüsszelben a hatszorosát, Bécsben a tizenegyszeresét, Amszerdamban a tizenhétszeresét fizeti a lakosság a gázért. Az áram ára a második legolcsóbb a magyar családoknak. Pozsonyban a dupláját, Párizsban a háromszorosát, Londonban a négyszeresét, Prágában az ötszörösét, Rómában a hatszorosát, Amszterdamban a hétszeresét fizetik az áramért a családok – részletezte Szentkirályi Alexandra.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.