időjárás 2°C Angelika 2023. január 27.
logo

Vonultak a leszbikusok Budapesten

Magyar Nemzet
2022.10.02. 18:19 2022.10.04. 02:14
Vonultak a leszbikusok Budapesten

Pár száz résztvevővel zajlott az első budapesti leszbikus menet. A vonulók az Erzsébet térről indultak, majd a felvonulás a Fővám téren ért véget. A Leszbikus Láthatóság Felvonulás nevű rendezvény kapcsolódott a napokban rendezett Európai Leszbikus Konferenciához, amit a gyermekvédelmi törvény és a kormány homoszexuálisokkal kapcsolatos politikája miatt szerveztek Budapestre. Közleményükben a szervezők elítélték

a szélsőjobboldali politika és az emberi jogok elleni narratívák újjáéledését Európában és világszerte.

Ezen kívül hangot adtak annak is, hogy szeretnék segíteni pozitív üzenetek terjesztését a feminizmusról és az LMBTQI közösségről. Az egyik szervezet társvezetője hozzátette, foglalkoznak menekültekkel is, akik a befogadásuk érdekében homoszexuálisnak vallják magukat, de ez a gyerekekkel érkező nőknél bonyolultabb dolog, mert a befogadók nem hisznek nekik.

A leszbikusfelvonulás résztvevőit Karácsony Gergely főpolgármester is köszöntötte videóüzenetben. Budapest első embere a felvételen úgy fogalmazott: a magyar főváros mindenféle szeretetnek otthona. Amiatt viszont sajnálkozott és szégyenkezett, hogy Magyarországot sok helyen a világban homofób országnak látják.

Hangoztatta, hogy ez nincs így, bár úgy látja, a magyar politikai vezetés valóságos hadjáratba kezdett az LMBTQIA-közösség ellen. Véleménye szerint 

a leszbikus emberek láthatósága számos fiatal nőnek ad segítséget saját szexualitása felismeréséhez,

ezért támogatja a budapesti vonulást.

Borítókép: Budapest Dyke March, leszbikus tüntetés (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.