Budapesti Fidesz: A zöld főpolgármesternek problémája van a fásítással?

A faültetéssel kapcsolatban Újbudán eltörölték az eddig érvényben lévő, törzskörméretre vonatkozó másfélszeres pótlási kötelezettséget.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/ Fidesz Budapest2022. 11. 28. 12:43
2021.06.05. Budapest Fudan egyetem elleni tünteteés, diákváros, Karácsony Gergely, Baranyi Krisztina Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Főkert kérésére Újbudán inkább enyhítették a kerületi fapótlási rendeletet, minthogy tisztességes munkát végezzenek – emelte ki Facebook-posztjában a budapesti Fidesz, amelyben felteszik azt a kérdést is, hogy 

 a zöld főpolgármesternek problémája van a fásítással?

Mint írják: a fent említett kerületben eltörölték az eddig érvényben lévő, törzskörméretre vonatkozó, másfélszeres pótlási kötelezettséget, és ezentúl elég lesz egy kivágott fa helyett csak egy új fát elültetni, vagyis egy több évtizedet megélt fát mostantól már egy fiatal, sokkal kisebb, vékonyabb törzsátmérőjű példánnyal is elég lesz pótolni.  Hozzáteszik: érdekes, hogy közben Karácsony Gergely folyamatosan ontja magából a fővárosi faültetéssel kapcsolatos Facebook-posztokat.

A budapesti Fidesz a közösségi oldalán feltette a kérdéseket, miszerint

 a fent említett rendelkezés nem a Zöld Budapest program teljes megcsúfolása? Esetleg így próbálja leplezni a baloldali városvezetés a „sikersztoriként” eladott közműholdingba oltott Főkert gazdálkodási anomáliáit és szakmaiatlanságát? 

A budapesti Fidesz hozzáteszi: nem értik, miért nem veszi komolyan a városvezetés a Karácsony által sokat hangoztatott és fontosnak tartott „városi erdő” projektet.

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.