Luxus a Gellért-hegyen fát ültetni

Több mint kétszázezer forintot is fizethet az, aki javítani szeretne az ökoszisztémán.

Magyar Nemzet
Forrás: Blikk2022. 08. 27. 18:36
null
20201210 Budapest Faültetés a kispesti Kúttó-erdő területén. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blikknek nyilatkozva mondta el megdöbbenve történetét egy fiatal budapesti nő, aki egyedi nászajándékkal akarta volna meglepni az egyik legjobb barátnőjét annak házasságkötése alkalmából, de mint kiderült, ehhez mélyen a zsebébe kellett volna nyúlnia: ugyanis egy fát akart ültetni a Gellért-hegynél, csakhogy az egyedi ötletnek, vagyis egy molyhos tölgy ültetésének

bruttó 248 545 forint lett volna az ára.

A cikk kiemelte azt is, hogy ha a nő maga ülteti el a fát, akkor megbüntetik.

A fiatal nő a lapnak részletezte, hogy több mint húsz éve ismeri a barátnőjét, a fa ültetésének a helye pedig nem lett volna véletlen, mivel a barátnője a Citadellánál él a férjével.

– Szeretettel jártak volna locsolni a fát, illetve én is a közelben lakom. Utánaolvastam, hogyan működik a dolog, majd inkább a helyesnek vélt utat választottam, és leírtam a sztorit a Főkertnek. Válaszukban közölték hogy a már megvett platánfacsemetét nem áll módjukban felhasználni az ismeretlen eredetre hivatkozva, illetve kérjek árajánlatot a fára és az ültetési munkálatokra az általuk megadott elérhetőségen – mesélte el történetét a nő, aki hozzátette: 

Mérhetetlen pofátlanságnak tartom, hogy ennyibe kerül. Belátom, nem vagyok kertész, szívesen kértem segítséget egy hozzáértő szervezettől, javítani szeretnék az ökoszisztémán. Illene annyira támogatni ezt a gondolatot, hogy megfizethető áron lehessen jót cselekedni! 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.