időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo

Dömötör Csaba: Már online is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet

Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya
2022.11.15. 16:42 2022.11.15. 17:07
Dömötör Csaba: Már online is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet

Mostantól az interneten is ki lehet tölteni a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultációt – jelentette be Dömötör Csaba államtitkár a kormány Facebook-oldalán.

– Jó pár hónap eltelt a háború kirobbanása óta, amelyre Brüsszel gazdasági szankciókkal válaszolt. A következményeket jól ismerjük – mondta az államtitkár.

Kifejtette:

A szankciók nem vetettek véget a háborúnak, viszont egyre súlyosabb válságot okoznak egész Európában. Elszálltak az energiaárak, emelkednek a élelmiszerárak. Évtizedek óta nem látott magasságokba emelkedett az infláció. A következmények ellenére Brüsszelben újabb és újabb szankciós tervekkel állnak elő.

Mi ezzel nem értünk egyet. Irányváltásra van szükség. És ha sokan veszünk részt a konzultációban, akkor el is tudjuk ezt érni. Mint ahogy azt is megakadályoztuk, hogy ránk erőltessék a betelepítési kvótákat. A szankciók minden európai és minden magyar ember életére nagy hatással vannak. Most mi fizetjük a háborút árát, de egyáltalán nem törvényszerű, hogy ez ezután is így legyen. Ezért is kérünk mindenkit, hogy mondja el véleményét

– hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a nemzeti konzultációról tartott sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. július 20-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.