Dömötör Csaba: Már online is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet

A szankciók nem vetettek véget a háborúnak, viszont egyre súlyosabb válságot okoznak egész Európában – hangsúlyozta az államtitkár.

Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya2022. 11. 15. 16:42
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. július 21. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a nemzeti konzultációról tartott sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. július 20-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostantól az interneten is ki lehet tölteni a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultációt – jelentette be Dömötör Csaba államtitkár a kormány Facebook-oldalán.

– Jó pár hónap eltelt a háború kirobbanása óta, amelyre Brüsszel gazdasági szankciókkal válaszolt. A következményeket jól ismerjük – mondta az államtitkár.

Kifejtette:

A szankciók nem vetettek véget a háborúnak, viszont egyre súlyosabb válságot okoznak egész Európában. Elszálltak az energiaárak, emelkednek a élelmiszerárak. Évtizedek óta nem látott magasságokba emelkedett az infláció. A következmények ellenére Brüsszelben újabb és újabb szankciós tervekkel állnak elő.

Mi ezzel nem értünk egyet. Irányváltásra van szükség. És ha sokan veszünk részt a konzultációban, akkor el is tudjuk ezt érni. Mint ahogy azt is megakadályoztuk, hogy ránk erőltessék a betelepítési kvótákat. A szankciók minden európai és minden magyar ember életére nagy hatással vannak. Most mi fizetjük a háborút árát, de egyáltalán nem törvényszerű, hogy ez ezután is így legyen. Ezért is kérünk mindenkit, hogy mondja el véleményét

– hangsúlyozta Dömötör Csaba.

A Nemzeti Konzultáció IDE kattintva tölthető ki online.

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a nemzeti konzultációról tartott sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. július 20-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.