időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Fidesz: Gyurcsányék támogatják az áremelést okozó szankciókat

Munkatársunktól
2022.11.14. 18:37 2022.11.14. 18:46
Fidesz: Gyurcsányék támogatják az áremelést okozó szankciókat

Gyurcsányék a legnagyobb támogatói az áremelkedéseket okozó szankcióknak – írta a Fidesz mai közleményében. Ebben arra reagáltak, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának vezetője azt indítványozta: azonnal csökkentsék nulla százalékra az alapvető élelmiszerek „szűk körének” áfakulcsát, amit legalább március 31-ig fenn kell tartani. A Fidesz szerint 

nagyon megható, ahogy Gyurcsányné az áremelkedésekről beszél, de a valóság az, hogy Gyurcsányék a legnagyobb hazai támogatói az áremelkedéseket okozó brüsszeli szankcióknak.

Az árak és az infláció egész Európában azért emelkednek, mert Brüsszel szankciói energiaválságot, energiaár-robbanást és gazdasági válságot indítottak el, amelynek az árát a családok és a vállalkozások fizetik – hangsúlyozták.

Gyurcsányék ennek ellenére az eddigi szankciókkal sem elégednének meg, ők azt akarják elérni, hogy zárják el a magyarok előtt az orosz gázt, az olajat, a paksi áramot, és töröljék el a rezsicsökkentést 

– fogalmaztak.
Ha a baloldalon múlna, semmi sem védené a magyarokat a szankciós áremelkedésektől, mert egyetlen, a magyar családokat és vállalkozásokat védő intézkedést sem támogattak, se a rezsicsökkentést, se az árstopokat, se a gazdaság- és családvédelmi intézkedéseket – olvasható a közleményben.

Borítókép: Bemutatta árnyékkormánya tagjait Dobrev Klára 2022. szeptember 19-én Budapesten (Fotó: Teknős Miklós)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.