Fidesz: Gyurcsányék támogatják az áremelést okozó szankciókat

A rezsicsökkentés eltörlését akarja elérni a Demokratikus Koalíció a Fidesz szerint.

Munkatársunktól
2022. 11. 14. 18:37
20220919 Budapest Bemutatta árnyékkormánya tagjait Dobrev Klára fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet képen: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke (elől k) A felső sorban: Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, a vidéki önkormányzatokért felelős főtanácsadó, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester, önkormányzati árnyékminiszter, Oláh Lajos parlamenti képviselő, környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter, Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter, Varju László, a párt alelnöke, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, Dávid Ferenc, a DK országgyűlési képviselője, gazdasági árnyékminiszter, Benedek Szilveszter, a Veszprém megyei közgyűlésben dolgozó képviselő, mezőgazdasági árnyékminiszter, Kálmán Olga parlamenti képviselő, az árnyékkormány szóvivője (b-j). Az alsó sorban: Komáromi Zoltán országgyűlési képviselő, egészségügyi árnyékminiszter, Mustó Géza, a X. kerület rendvédelemért, közbiztonságért felelős alpolgármestere, az árnyékormány belügyminisztere, Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, árnyék-külügyminiszter, Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, árnyék-kancelláriaminiszter, Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter, Arató Gergely parlamenti képviselő, a kormányprogramért felelős árnyékminiszter és Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter (b-j). Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsányék a legnagyobb támogatói az áremelkedéseket okozó szankcióknak – írta a Fidesz mai közleményében. Ebben arra reagáltak, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának vezetője azt indítványozta: azonnal csökkentsék nulla százalékra az alapvető élelmiszerek „szűk körének” áfakulcsát, amit legalább március 31-ig fenn kell tartani. A Fidesz szerint 

nagyon megható, ahogy Gyurcsányné az áremelkedésekről beszél, de a valóság az, hogy Gyurcsányék a legnagyobb hazai támogatói az áremelkedéseket okozó brüsszeli szankcióknak.

Az árak és az infláció egész Európában azért emelkednek, mert Brüsszel szankciói energiaválságot, energiaár-robbanást és gazdasági válságot indítottak el, amelynek az árát a családok és a vállalkozások fizetik – hangsúlyozták.

Gyurcsányék ennek ellenére az eddigi szankciókkal sem elégednének meg, ők azt akarják elérni, hogy zárják el a magyarok előtt az orosz gázt, az olajat, a paksi áramot, és töröljék el a rezsicsökkentést 

– fogalmaztak.
Ha a baloldalon múlna, semmi sem védené a magyarokat a szankciós áremelkedésektől, mert egyetlen, a magyar családokat és vállalkozásokat védő intézkedést sem támogattak, se a rezsicsökkentést, se az árstopokat, se a gazdaság- és családvédelmi intézkedéseket – olvasható a közleményben.

Borítókép: Bemutatta árnyékkormánya tagjait Dobrev Klára 2022. szeptember 19-én Budapesten (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.