Szalay-Bobrovniczky Kristóf: 2022 megmutatta, hogy Magyarország számára a biztonság a legnagyobb érték

A háború, a délről fenyegető migrációs nyomás, a szankciók hatására kialakult energiakrízis mind egyszerre fenyegetik Európa fizikai egzisztenciális biztonságát. A háború és a válság kiterjedésének veszélye sajnos mindaddig nem is szűnik meg, amíg a háborúnak, a szankcióknak és a migrációnak vannak támogatói és haszonélvezői– közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a hivatalos közösségi oldalán megosztott videójában.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 12. 30. 10:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy kormány számára a legfontosabb Magyarország biztonságának megőrzése, mert biztonság nélkül nincs semmi. Kitartóan szorgalmazzák a békét, nem hagyják, hogy az ország háborúba sodródjon, és fejlesztik az ország védelmi képességeit. Tovább javították a magyar katonák anyagi megbecsülését. Szeptember óta minden katona a korábbi fizetésének mintegy egynegyedével többet vihet haza. 

A béremelést a tervek szerint 2024-ben is folytatjuk

– jelentette ki a honvédelmi miniszter.  

Szalay-Bobrovniczky Kristóf felidézte az elmúlt év fejlesztéseit: a katonákat modern eszközökkel szerelik fel. Idén megérkeztek a Lynx harci járművek és a PzH 2000 önjáró lövegek is. A Magyar Honvédség ezzel újabb lépést tett a baloldali kormányok által leépített nehéztüzérség visszaépítésére. Újraindították az egykor kiváló magyar hadiipart is. 

A honvédelmi miniszter a magyar katonák nemzetközi missziókban végzett munkáját is kiválóra értékelte. Négy hónapon át védték a balti légteret, egy éven át magyar parancsnok vezette a NATO szárazföldi misszióját, a koszovói KFOR-t. Emellett a miniszter azt is hangsúlyozta, hogy a NATO elkötelezett tagjaiként is mindent megteszünk a biztonságért. Bevetésre kész, többnemzeti NATO-harccsoport alakult a szövetség keleti szárnyának védelmére. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter ezt követően köszönetet mondott katonáink egész éves, kiemelkedő hazafias szolgálatáért és a magyar embereknek támogatásáért. 

A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát

– zárta a közleményét a honvédelmi miniszter.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (Forrás: Honvédelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.