Megérkeztek hazánkba a Magyar Honvédség legújabb páncélozott járművei

A beruházást követően hamarosan megkezdődik a magyarországi harcjárművek gyártása is.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya, Honvédelem.hu2023. 02. 07. 15:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkeztek hazánkba a Gidrán harcjárművek, amelyeket Törökországtól vásárolt a Magyar Honvédség – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka közösen a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon. 

Magyarország a béke mellett köteleződött el, ennek fenntartásához egy komoly erőt felmutató haderőre van szükségünk

– olvasható bejegyzésben.

2020 decemberében jelentették be, hogy a Honvédelmi és haderőfejlesztési program részeként háromszáz darab 4x4-es, páncélozott, többcélú harcjárművet vásárolnak a Magyar Honvédség számára. A Nurol Makina által kifejlesztett és gyártott, már harci tapasztalatokat is gyűjtött Ejder Yalcin többcélú, moduláris járműveket a gyártó a magyar igényeknek megfelelően alakította át, és az első tíz Gidrán 2021. február 8-án és 9-én éjjel gurult be a tatai laktanyába. A járműveket ugyanis még az előző év decemberében – a HM ArmCom Kommunikációtechnikai Zrt. bázisán – felszerelték azokkal a híradástechnikai rendszerekkel, amelyek a hadrendbe állításhoz voltak szükségesek – olvasható a honvedelem.hu oldalon.

Borítókép: egy Gidrán harckocsi (Fotó: Magyar Honvédség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.