Ismét határvadászokat toboroz a rendőrség

A határvadászok feladata az az államhatár őrzése, felderítés és a jogellenes migráció megakadályozása.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 03. 26. 18:18
null
Röszke, 2022. szeptember 28. Határvadászok járõröznek a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2022. szeptember 28-án. Ebben a hónapban megkezdõdött a határvadászok szolgálata, fõ feladatuk az államhatár õrzése és a jogellenes migráció megakadályozása. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében szerződéses határvadász felvételt hirdet a rendőrség. A Police.hu oldalon közzétett hirdetmény szerint a határvadászok feladata alapvetően – a rendőrség munkáját segítendő – az államhatár őrzése, felderítés és a jogellenes migráció megakadályozása. 

A szerződéses határvadászként a Készenléti Rendőrség határvadászezred személyi állományába kerülsz, ahol feladataidat a fent felsorolt vármegyei rendőr-főkapitányság határrendészeti kirendeltségének illetékességi területén, tisztesi rendfokozattal látod el 

– olvasható a rendőrség honlapján, ahol a képzéshez szükséges feltételeket is felsorolják. Eszerint a jelentkezési életkor 18–55 év, elvárás továbbá a magyar állampolgárság, a büntetlen előélet, a legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvány, valamint az egészségi, fizikai, pszichológiai alkalmasság is. A szerződéses határvadászképzés 160 óra, amiért alapilletményként havi bruttó 300 ezer forintot fizetnek. Ehhez hozzáadódnak a különböző pótlékok, bónuszok a még a béren kívüli juttatás (kafetéria) és az ingyenes orvosi ellátás is.

Borítókép: Határvadászok járőröznek a magyar–szerb határon, Röszke közelében. (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.