A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal nem akar akkumulátorgyárakat

Magyarország gazdaságának elemi érdeke, hogy a nyugati autógyárak és a keleti akkumulátorgyárak itt találkozzanak.

Magyar Nemzet
2023. 04. 03. 13:43
MENCZER Tamás
Budapest, 2022. december 6. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára napirend előtti kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 6-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresztes László Lóránt (LMP) napirend előtt azt kérdezte: mi lesz a sorsa Magyarországon egy olyan vízügyi vezetőnek, aki feltárja a valóságot az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban?

 Szerinte a tapasztalat azt mutatja, hogy a kormány kevéssé szeret beszélni az akkumulátorgyárakról, pedig káosz alakult ki ebben a kérdésben, az engedélyek kiadásában. Keresztes László Lóránt azt is firtatta, hogy a kormány készen áll-e egy gyár bezárásra, ha az figyelmen kívül hagyja a szabályokat. – Meg kellene kérdezni a magyarokat az akkumulátorgyárak telepítéséről – jelentette ki.

Egy kicsit csalódott vagyok, mert azt hittem, hogy fel fognak állni, és elismerik, hogy tévedtek, hogy nem támogatták múlt pénteken a békepárti javaslatot, és továbbra is háborúpártiak

 – kezdte válaszát Menczer Tamás. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára úgy folytatta: a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal nem akar akkumulátorgyárakat, pedig az egész világ versenyben van ezekért.

– Ez egy viszonylag új iparág, így adott esetben indokoltak lehetnek a kérdések, de Magyarországon minden beruházónak a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásokat kell betartania, és ez igaz az akkumulátorgyárakra is – hangsúlyozta. Menczer felhívta a figyelmet arra is, hogy a magyar kormánnyal enyhén szólva sem barátságos Frans Timmermans európai uniós biztos is arról beszélt nemrég, hogy akkumulátorgyárakra van szükség. 

– Magyarország gazdaságának elemi érdeke, hogy a nyugati autógyárak és a keleti akkumulátorgyárak itt találkozzanak – szögezte le az államtitkár. 

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.