Szállj velünk: Gripenek, tankok és helikopterek a Ludovika Fesztiválon!

Kutyás és harcászati bemutatók, vadászgépek, helikopterek és harckocsik várják az érdeklődőket.

Magyar Nemzet
2023. 04. 27. 14:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soha nem látott honvédségi bemutatóval várja az érdeklődőket május 11. és 13. között a Ludovika Fesztivál, amelynek egyik meghatározó momentuma a 100 napos ünnepség, amely az augusztus 20-i ünnepélyes tisztavatás előtti utolsó lépcsőfok – adta hírül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE). Mint írták,

vadászgépek, helikopterek, harckocsik és számos élményekkel teli program várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A családi nap rendészeti programjain túl statikus és dinamikus honvédségi bemutatók is színesítik a háromnapos fesztivált. Igazi érdekességekkel is találkozhat a közönség, a Ludovika Campuson ugyanis testközelből megtekinthetik a Leopard 2A4 típusú harckocsit, a Gidrán többcélú páncélozott járművet, a KF41 Lynx gyalogsági harcjárművet vagy a PZH-2000 önjáró löveget. Mindezeken túl a Magyar Honvédség (MH) JAS-39 Gripen vadászgépei, továbbá a H145M és Mi-24 típusú helikopterek is áthúznak a légtérben – ismertették.

Kiemelték azt is, hogy a vegyivédelmi bemutatók mellett különleges fegyverekkel is találkozhatnak a látogatók, de a Magyar Honvédség Kiber- és Információs Műveleti Központja által a katonai kibertér, valamint a kiberhadviselés rejtelmeibe is bepillanthatnak. 

Május 13-án egy nem mindennapi fegyverforgató show-val nyűgözi le a közönséget az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Díszzászlóaljának Különleges Díszelgő Csoportja, de látványelemekkel tarkított kutyás, illetve harcászati bemutatót is láthatnak az érdeklődők – olvasható az NKE közleményében.

Borítókép: Gripen vadászgép (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.