A virág meg a koszorú még hagyján, de már komplett sírokat is lopnak a kőbányai új köztemetőben

Budapest, Budapest, te csodás.

Magyar Nemzet
Forrás: Bors2023. 05. 15. 20:55
Pula,Hungary,-,11.,01.2018.,All,Saint's,Day,In,The
1531998197 Fotó: Martchan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először sokkot kapott, majd a sírógörcs kínozta Czinke Cecíliát, amikor meglátogatta szerettei sírját a kőbányai Új Köztemetőben. Amikor azonban odaért a férje sírjához, rögtön kétségbe esett. 

„Először azt hittem nem jó helyen járok, hogy eltévedtem. Amikor a sírhelye elé érkeztem, hirtelen egy rémálom tárult elém: a sírhely, amely annyi emléket és szeretetet hordozott, szó szerint eltűnt. Nem maradt nyoma. Ez a pillanat felmérhetetlen fájdalmat és zokogást váltott ki belőlem. Nem voltam képes elfogadni, hogy ez megtörténhet”

– részletezte az esetet a Borsnak, majd hozzáfűzte, később elment a temető irodájába, majd onnan a biztonsági őrökhöz, akik felvették a jegyzőkönyvet, azonban a  nyomtató nem működött, így nem tudta elvinni azt a rendőrségre, ezért az egyenruhásokat hívta a helyszínre. 

A lap megjegyzi, hogy bár sűrűn hallani, hogy virágot, koszorút ellopnak a sírokról, azonban, hogy egy egész síremléknek vesszen nyoma, úgy tűnhet, egyedi eset. Kiderült azonban, hogy nem ő az egyedüli, aki így járt. Mindez azok után derült ki, hogy a nő megosztotta történetét Facebookon is. 

„Tavaly én is pontosan ugyanúgy jártam, mint Cecília. Az eset nagyon megviselt és egészségügyi állapotom miatt is ritkán járok ki temetőbe. A sírás is elkapott, amikor ott álltam a meggyalázott sír előtt” – árulta el a lapnak egy Krisztina nevű nő. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.