Láng Zsolt: Budapesten ismét csőddel fenyeget a baloldal

A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, hogy 2019 óta a fővárosban semmilyen érdemi fejlesztés nem látható.

2023. 05. 02. 15:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Itt az ideje, hogy Budapest főpolgármestere kifogások helyett megoldásokkal szolgáljon – fogalmazott a parlamentben napirend előtti felszólalásában Láng Zsolt. A Fidesz országgyűlési képviselője kiemelte, hogy több mint három és fél éve nem vezeti senki a főváros önkormányzatát, Karácsony Gergely pedig csak a nevét adja a dollárbaloldal szereplőinek a gazdasági és hatalmi játékaihoz.

– Az elmúlt években csak botrányokat, sikertelenséget, egy szlömösödő, dugóktól fuldokló és csődbe menő Budapestet láthatunk – húzta alá a kormánypárti politikus. Kiemelte, hogy a Fővárosi Közgyűlés 2019-es alakuló ülésén a Gyurcsány–Bajnai-korszak káderei mentek esküt tenni.

– A mai napig nem lehetünk biztosak abban, hogy Karácsony Gergely tényleg nem tudott arról, hogy a gazdasági cápák el akarják adni a városházát a feje felől vagy cinkosan fedezi őket a mai napig – szögezte le Láng Zsolt. Szót ejtett arról is, hogy nincs érdemi magyarázat az észszerűtlen biciklisávokra, a dugókra, a hulladékszállítás időszakos megbénítására, valamint a fővárosi reklámtender elbaltázására.

– Mindeközben megszorítások jönnek Budapesten, mivel ismét csőddel fenyeget a baloldal

– szögezte le. 

Láng Zsolt felhívta a figyelmet, hogy 2019 óta Budapesten semmilyen érdemi fejlesztés nem látható, közben pedig elfogyott az előző városvezetéstől örökölt megtakarítás. Emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely nemrég bejelentette: a főváros nem fizeti a szolidaritási adót.

– Bravó! Iránya az anarchia!

– vélekedett a döntésről Fidesz politikusa.

Válaszában Panyi Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára elmondta: Budapest egy olyan városvezetést érdemel, aminek a horizontja nem áll meg a körút vagy a külvárosi kerületek határánál. Hozzátette: a szolidaritási hozzájárulás lényege az egymás iránt érzett felelősség a gazdagabb települések részéről a szegényebb városok irányába mutató szolidaritás megjelenítése az önkormányzati rendszerben.

– Ezt rúgja fel Karácsony Gergely és a budapesti városvezetés

– szögezte le az államtitkár.

Borítókép: Láng Zsolt (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.