időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Megöltek egy katolikus papot Mexikóban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.24. 07:19 2023.05.24. 07:48
Megöltek egy katolikus papot Mexikóban

A nyugat-mexikói Michoacan államban megöltek egy katolikus papot. Ő a kilencedik pap, aki az elmúlt négy évben gyilkosság áldozata lett a közép-amerikai országban – jelentette az AP szerdán a mexikói katolikus médiaközpont közleményére hivatkozva.

A médiaközpont szerint az áldozatot, Javier García Villafanát egy hónapja nevezték ki Huandacareo egyik plébániájára.

Michoacan állam ügyészsége közölte, hogy García holttestére több lőtt sebbel egy autóban bukkantak. A katolikus központ közlése szerint Carcíát az autójában, vezetés közben lőtték le.

A gyilkosság egy nappal azután történt, hogy a mexikói püspöki konferencia szolidaritását fejezte ki, és elítélte a Faustino Armandáriz Jiménez, az észak-mexikói Durango állam érseke elleni támadást.

Vasárnap egy idősebb férfi késes merényletet próbált elkövetni az érsek ellen, aki azonban sértetlenül került ki a támadásból.
Michoacan államot évek óta erőszak sújtja. A kábítószerkartellek egymással harcolnak az állam egyes részeinek ellenőrzéséért és az illegális fakitermelés, bányászat és más tevékenységek kiterjesztéséért. Eközben mindenkit megölnek, aki veszélyezteti üzelmeiket: újságírókat, környezetvédőket és papokat, illetve átlagos polgárokat is, akik az útjukban állnak. Több település fölött teljesen átvették az ellenőrzést.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.