Rollerrel is üldözik a bűnt a Szigeten a rendőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság idén is mindent megtesz, hogy a Sziget Fesztiválra látogatók biztonságban szórakozhassanak és a környéken élők is biztonságban érezzék magukat - emelte ki sajtótájékoztatón Csécsi Soma, a BRFK szóvivője. Az augusztus 10-től 15-ig tartó fesztiválon az egyenruhás rendőrök mellett civil ruhás nyomozók felügyelik a rendet. E mellett a BRFK Prevenciós Pontja szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket.

2023. 08. 10. 10:24
CSÉCSI Soma
Budapest, 2019. június 18. Csécsi Soma alezredes, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság (BRFK) szóvivõje sajtótájékoztatót tart a Rendõrségi Igazgatási Központban 2019. június 18-án, a május 29-én történt dunai hajóbaleset kapcsán elrendelt nyomozás állásáról, valamint a balesetben eltûnt személyek keresésérõl. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta 18 holttestet találtak. A még hiányzó három embert a Duna teljes déli szakaszán, az összes bevethetõ hajóval, valamint parti egységekkel keresik. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Idén is a Budapesti Rendőr-főkapitányság fontos feladata, hogy a Sziget Fesztiválra látogatók biztonságban érezzék magukat” – emelte ki sajtótájékoztatón Csécsi Soma, a BRFK szóvivője. 

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a fesztiválon gyalogosan, rollerrel és biciklivel, elektromos autóval is szolgálatot látnak el a rendőrök. Csécsi Soma kiemelte azt is, hogy a BRFK munkatársai a Sziget Fesztivál külső biztosításában is részt vesznek együttműködve a Készenléti Rendőrséggel és a polgárőrséggel. 

A BRKF Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság egyik hajója a nap 24 órájában a Sziget körül cirkál, de szükség esetén további vízijárművekkel is perceken belül a helyszínre érnek, hogy segítsék a folyóban esetleg bajba jutottakon. 

Csécsi Soma a sajtótájékoztatón elmondta: civil ruhás, idegen nyelvet jól beszélő rendőrök a fesztivál egész területén szolgálatban vannak. A szóvivő fontosnak tartotta kiemelni, ha bárki bűncselekmény áldozatává válik, a harmadik kerületi rendőrkapitányságon tehet feljelentést. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a fesztivál helyszínén, a Nagyszínpad és az Óriáskerék között található, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával létrejött BRFK Prevenciós Ponton bűn-és baleset-megelőzési programokkal, baleseti szimulátorral, hasznos tanácsokkal várják a látogatókat. 

Borítókép: Csécsi Soma (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.