Különleges programmal készül a Gyermekvasút

Az ünnepi hétvégén várják a kisvasutazni indulókat.

Magyar Nemzet
2023. 08. 17. 11:46
Fotó: Havran Zoltán Forrás: Gyermekvasút
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton augusztus 19-én tartják a „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát − emelte ki közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Az ünnepi hétvégén nosztalgiavonatokkal is várják a kisvasutazni indulókat: szombaton rendezik a már hagyományos, „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait, így például a Nagyrétet, a Makovecz Imre-kilátót, a Kaán Károly-kilátót, a budaszentlőrinci pálos kolostor romjait, az Erzsébet-kilátót, a normafai területeket, Makkosmáriát és a Széchenyi-emléket. A gyalogosan teljesítendő túra szintideje hét óra. 

Nevezni a rajtnál, a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthon előtt lehet szombat este 19 és 21 óra között. A túra résztvevői éjszakai különvonattal térhetnek vissza a célból, Széchenyi-hegy állomásról Hűvösvölgybe 

− hangsúlyozta a közlemény.

A „Gyermekvasút nyomában” teljesítménytúrát először 1996-ban rendezték meg, azóta minden évben március 15-én nappal, augusztus 19-én pedig éjszaka lehet gyalogosan felfedezni a kisvasút környékét a szervezett túra keretében. Az augusztus 19–20-i hétvégén a hagyományos szerelvények 40-50 percenként közlekednek, és gőzvontatású nosztalgiavonatok is forgalomba állnak.

A Gyermekvasút sikeréről egyébként korábban hosszabb cikket szentelt lapunk: a Gyermekvasút egyre népszerűbb a külföldiek között is, akik örömmel ismerkednek meg a magyar kisvasutasokkal és a Budai-hegység páratlan szépségével. Sőt, a tizenegy kilométer hosszú Gyermekvasút a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült.

Borítókép: Gyermekvasút (Fotó: Havran Zoltán) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.