Felfüggeszthetik az I. kerület baloldali polgármesterét

Az I. kerület képviselő-testületének kormánypárti többsége arra szólítja fel Naszályi Márta polgármestert, hogy tizenöt napon belül hajtsa végre a testület eddig meghozott döntéseit, különben fegyelmi eljárást kezdeményeznek ellene – közölte Böröcz László, az I. kerületi Fidesz elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI2023. 09. 28. 15:59
VÁRADINÉ NASZÁLYI Márta
Budapest, 2020. február 7. V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere az Ostrom 75 címû kiállítás sajtótájékoztatóján az I. kerületi városházán 2020. február 7-én. Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A tárlat február 8-tól 11-ig öt helyszínén, a Kapisztrán téren, az Ördögárok mellett az Akadémia Parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatja be az ostrom napjait. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly szeptember óta speciális helyzet van a V. Naszályi Márta (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP–Jobbik–Várunk Egyesület) vezette I. kerületben, mert azt követően, hogy az időközi önkormányzati képviselő-választást Fazekas Csilla (Fidesz–KDNP) megnyerte, a jobboldal többségbe került a képviselő-testületben – emlékeztetett a Böröcz László.

A kormánypárti politikus szerint azóta 

mintegy harminc olyan testületi határozat született, amelyet a polgármester szándékosan nem hajt végre, és hatalmával visszaélve nem írja alá a demokratikusan megválasztott képviselő-testület többsége által meghozott döntéseket.

Emiatt nem jutnak a kerületben élő családok, idősek és fiatalok önkormányzati támogatásokhoz, meghiúsult például a szeptemberi tanszertámogatás, a kerület idős lakosai pedig 17 ezer forinttól esnek el, amit az idősek október elsejei világnapja alkalmából terveztek kiosztani – hangsúlyozta.

Böröcz László közölte: a testület csütörtöki ülésére ezért egy olyan előterjesztést nyújtanak be, amely felsorolja az eddig végre nem hajtott döntéseket és tizenöt napos határidőt ad a polgármesternek, hogy ezeket aláírja, végrehajtsa.

A határidő letelte után a testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján fegyelmi eljárást kezdeményez, ezalatt Böröcz László szerint a polgármesteri tisztségéből akár fel is függeszthető, az eljárás végén pedig fegyelmit, illetve fizetésmegvonást kaphat, legvégső esetben pedig akár közigazgatási bírósági per is lehet az ügyből.

Borítókép: Naszály Márta (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.