időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Felfüggeszthetik az I. kerület baloldali polgármesterét

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.28. 15:59 2023.09.28. 16:06
Felfüggeszthetik az I. kerület baloldali polgármesterét

Az I. kerület képviselő-testületének kormánypárti többsége arra szólítja fel Naszályi Márta polgármestert, hogy tizenöt napon belül hajtsa végre a testület eddig meghozott döntéseit, különben fegyelmi eljárást kezdeményeznek ellene – közölte Böröcz László, az I. kerületi Fidesz elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Tavaly szeptember óta speciális helyzet van a V. Naszályi Márta (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP–Jobbik–Várunk Egyesület) vezette I. kerületben, mert azt követően, hogy az időközi önkormányzati képviselő-választást Fazekas Csilla (Fidesz–KDNP) megnyerte, a jobboldal többségbe került a képviselő-testületben – emlékeztetett a Böröcz László.

A kormánypárti politikus szerint azóta 

mintegy harminc olyan testületi határozat született, amelyet a polgármester szándékosan nem hajt végre, és hatalmával visszaélve nem írja alá a demokratikusan megválasztott képviselő-testület többsége által meghozott döntéseket.

Emiatt nem jutnak a kerületben élő családok, idősek és fiatalok önkormányzati támogatásokhoz, meghiúsult például a szeptemberi tanszertámogatás, a kerület idős lakosai pedig 17 ezer forinttól esnek el, amit az idősek október elsejei világnapja alkalmából terveztek kiosztani – hangsúlyozta.

Böröcz László közölte: a testület csütörtöki ülésére ezért egy olyan előterjesztést nyújtanak be, amely felsorolja az eddig végre nem hajtott döntéseket és tizenöt napos határidőt ad a polgármesternek, hogy ezeket aláírja, végrehajtsa.

A határidő letelte után a testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján fegyelmi eljárást kezdeményez, ezalatt Böröcz László szerint a polgármesteri tisztségéből akár fel is függeszthető, az eljárás végén pedig fegyelmit, illetve fizetésmegvonást kaphat, legvégső esetben pedig akár közigazgatási bírósági per is lehet az ügyből.

Borítókép: Naszály Márta (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.