időjárás 2°C Melinda , Vivien 2023. december 2.
logo
Vasárnap lesz az idősek világnapja

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor, örülhetnek a nyugdíjasok + videó

2023.09.28. 11:30 2023.09.28. 14:51
Fontos bejelentést tett Orbán Viktor, örülhetnek a nyugdíjasok + videó

A kormány teljesíti vállalásait, novemberben félhavi összeggel több nyugdíjat visz a postás – ez derült ki Orbán Viktor mai bejelentéséből. A miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett videójában kijelentette: A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra. 

A kormányfő felidézte, hogy még 2010-ben megállapodtak a nyugdíjasokkal, hogy a nemzeti kormány megőrzi a nyugdíjak értékét, garanciát vállalt arra, hogy nem fordulhat elő többé az, ami a Gyurcsány-korszakban történt, hogy elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól. 

– Ezért a nyugdíjak értékét minden évben megőriztük, ha jól ment az ország szekere, még nyugdíjprémiumot is tudtunk fizetni – közölte. Hozzátette: ezt a vállalásukat a koronavírus-járvány és most az ukrán háború idején is teljesíteni tudják. 

Elmondta, olyan országot szeretnének, ahol 

együtt sírunk, együtt nevetünk.

A miniszterelnök azt mondta, idén az infláció magasabb volt a vártnál, ezért csak 

úgy tudják megőrizni a nyugdíjak értékét, ha nyugdíj-kiegészítést fizetnek. 

– Ezért novemberben átlagosan csaknem fél havi nyugdíjjal többet visz majd a postás – ismertette a miniszterelnök a kormány szerdai döntését.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.