Kiakadtak a lakók, kivágják Miskolc legöregebb fáját

„Minket csak kész tények elé állítottak, senki nem kérdezett meg minket” – idézték egy miskolci lakos szavait.

Forrás: Boon2023. 09. 06. 16:24
Balsamic,Poplar,(populus,Balsamifera),One,Year,After,Radical,Crown,Pruning
1915203784 Fotó: Marina Bakusheva
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felháborodtak a miskolciak, miután valaki felvetette az egyik közösségimédia-csoportban, hogy Miskolcon a Balázs Győző Líceumnál álló kanadai nyárfát ki fogják vágni szeptember 8-án – írja a Boon

„Minket csak kész tények elé állítottak, senki nem kérdezett meg minket” – idézték a miskolci lakos szavait, aki írt arról is, hogy szerinte a fa egészséges, és a lakók is megbecsülik, valamint senkit nem zavar. „Túlzás nélkül a fa a környék legöregebb fája és az utca ékessége” – fűzte hozzá.

A portál tehát megkereste a Balázs Győző Líceumot az ügyben, amely őket arról tájékoztatta, hogy a fa állami tulajdonban van. 

„A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. rendelte el a fa kivágását, mert elöregedett és kezelhetetlenné vált” – részletezték. 

Beszámoltak arról is, hogy a kivágást megelőzően különböző vizsgálatoknak is alávetették a fát, amelyek arra vezettek, hogy a biztonság érdekében muszáj kivágniuk, ugyanis a viharok miatt már több faág is leszakadt, ami többek között a gyermekekre is veszélyes lehet. 

Forrás: Facebook/Boon

Megerősítették azt is, hogy pénteken valóban kivágják a kanadai nyárfát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.