időjárás 2°C Melinda , Vivien 2023. december 2.
logo

Szintet lépett a High-tech suli program

Magyar Nemzet
2023.09.28. 16:44 2023.09.28. 16:50
Szintet lépett a High-tech suli program

Közel háromévnyi sikeres működés után új szintre lépett a High-tech Suli program, amely idén először rendezte meg oktatástechnológiai konferenciáját. Az eseményen oktatási szakemberek, a programban részt vevő intézményvezetők és tanárok oszthatták meg egymással eddigi tapasztalataikat, eredményeiket és ismerhették meg a legújabb oktatási trendeket.

Az ország legátfogóbb, leginnovatívabb intézményfejlesztési programjává vált mára a Mészáros-csoport által létrehozott High-tech Suli, amelynek már harmincnégy iskola lehet a részese – tudatta lapunkhoz eljuttatott közleményében a vállalat.

A High-tech Suli egyedisége nem a modern eszközökben, hanem abban a komplexitásban rejlik, amelyet a program elsőként valósított meg Magyarországon. A digitális eszközöket nyitott tanulási térrel, a csoportmunkát támogató bútorzattal, több tantárgyat felölelő pedagógiai módszereket fejlesztő képzéssel és tanárok anyagi támogatásával ötvözte egyedülálló egységgé a kezdeményezés.

Az elmúlt években a High-tech Suli egy igazi közösséggé vált, jó volt találkozni a programban részt vevő tanárokkal és személyesen megköszönni a munkájukat

 – mondta el Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke. 

Forrás: Mészáros-csoport

Hozzátette: ugyan az elért eredmények feltételeit a támogatás teremtette meg, de az intézményvezetők és a pedagógusok segítették győzelemhez a gyerekeket a különböző versenyeken, ők újították meg a pedagógiai környezetet és tették diákok százai számára érthetőbbé és elérhetőbbé a jövőt.

A Mészáros-csoport a széles körű jótékonysági tevékenysége mellett 

az elmúlt években több mint egymilliárd forintot fordított oktatásfejlesztésre, amelynek eredményeit mi sem bizonyítja jobban, mint a programban részt vevő iskolák sikerei.

Az első alkalommal megrendezett High-tech Suli konferencián Várkonyi Andrea bejelentette, hogy a program folytatásában ─ az újabb támogatásnak köszönhetően ─ hamarosan bővül a High-tech Sulik száma.

High-Tech Suli
Forrás: Mészáros Csoport

Az oktatástechnológiai konferencia részeként bemutatkoztak ─ a programban részt vevő ─ a helyi iskolaválasztási rangsorban élre ugró intézmények és azok az iskolák is, amelyek rövid idő alatt kerültek be a hazai robotikai versenyek élmezőnyébe.

A High-tech Suli nem csak egy egyszeri támogatás, fontos, hogy akár éveken keresztül is nyomon követjük az iskolákat és mentoráljuka programban részt vevőket

– magyarázta Horváth Ádám, a High-tech Suli szakmai vezetője. 

Rámutatott: ennek része a mostani konferencia is, amely egy olyan találkozási pont a tanároknak, ahol szerinte megoszthatják egymással a tapasztalataikat, és kialakulhat egy szakmai bázis, amely önállóan is megállja a helyét.

Borítókép: Pillanatkép a konferenciáról (Forrás: Mészáros-csoport)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.