Büntetőeljárás indult egy komment miatt

A nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt hallgattak ki egy férfit.

Forrás: BRFK2023. 10. 18. 12:06
Forrás: Fotó: Pixabay.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentett egy kommentelőt a Tett és Védelem Alapítvány múlt kedden, mert egy közösségi oldalon közzétett bejegyzés alá írt hozzászólásában nagy nyilvánosság előtt kétségbe vonta a nácik által elkövetett népirtást – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A BRFK bűnügyi főosztálya nyomozást rendelt el ismeretlen tettessel szemben. A nyomozók napokon belül azonosították a hozzászólás íróját. A 47 éves, Békés vármegyei férfit szombaton 

a nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A férfi a beismerő vallomásában elmondta, nem gondolta, hogy a kommentjével bűncselekményt követ el, és tettéért sajnálatát fejezte ki.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.