Dömötör Csaba: Ha sokan leszünk, minden brüsszeli irodában meghallják majd a hangunkat

Az új nemzeti konzultációról árult el részleteket a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

2023. 10. 29. 7:44
DÖMÖTÖR Csaba
Debrecen, 2022. november 24. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszél a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeibõl összeállított szabadtéri kiállítás megnyitóján Debrecenben 2022. november 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Többes válságok időszakába léptünk, gazdasági bajok keverednek biztonsági kockázatokkal. A kormány azt szeretné elkerülni, hogy a fejünk felett hozzanak döntéseket rólunk – nyilatkozta a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában Dömötör Csaba az új nemzeti konzultációval kapcsolatosan. Mint azt megírtuk, pénteken Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be, hogy újra nemzeti konzultációt indít a kormány, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára most jelezte azt is, hogy már formálódnak a kérdések, most véglegesíti őket a kormány. 

A témakörökkel kapcsolatban Dömötör Csaba felsorolta: Brüsszelben az orosz–ukrán háború finanszírozását várják el tőlünk, hogy erre adjunk több pénzt; az új migrációs csomagról már döntöttek, hiába tiltakozott Magyarország, így ez a két téma biztosan szerepelni fog a konzultációban. 

Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy a kamattámogatás, extraprofitadó, rezsicsökkentés eltörlését kéri Brüsszel, ezzel párhuzamosan pedig többletforrás befizetését is kérik, úgy, hogy mi még nem kaptunk pénzt tőlük. 

– Ha sokan leszünk, akkor miden brüsszeli irodában meghallják majd a hangunkat – vélekedett Dömötör Csaba. 

Az államtitkár tapasztalatai szerint számít a brüsszeli vitákban, ha a kormány álláspontját adott esetben több mint egymillió magyar ember erősíti meg. 

Mi Európa érdeke? 

Dömötör Csaba elmondta azt is, hogy amit most tesz az unió, az sem Magyarországnak, sem Európának nem jó: beletolnák Európát a háborúba, rontják a kontinens versenyképességét, és éppen betonba öntik a hanyatlást. 

Az államtitkár jelezte, hogy postai úton, és interneten is ki lehet majd tölteni ezt a konzultációt is. Jó pár hétig tart majd ezúttal is, hogy mindenki megkapja az íveket, és hagynak időt arra is, hogy visszaküldjék a magyar emberek a kitöltött konzultációt. 

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.