Magyarul beszélgettek a kínai diákok Orbán Balázzsal, és elénekelték a Tavaszi szél című dalt

A miniszterelnök politikai tanácsadója különleges eseményről jelentkezett be hivatalos közösségi oldalán.

2023. 10. 21. 19:09
Forrás: Facebook/ Orbán Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kínai és a magyar nép kulturális és nyelvi gyökerei ugyan igen különbözőek, mégis jó barátai vagyunk egymásnak” – írta Orbán Balázs hivatalos közösségi oldalán, melyen Csungkingből, Kínából jelentkezett be. 
 

A miniszterelnök politikai tanácsadója szerint a kínai–magyar barátságnak az egyik megmutatkozása a kínaiak szeretete Petőfi Sándor művei iránt, a költő Szabadság, szerelem! című verse még a tankönyveikben is szerepel. 

 

Orbán Balázs arról adott hírt a posztjában, hogy a magyar–kínai diplomáciai kapcsolatok hetvenedik évfordulója alkalmából 2019-ben a Külgazdasági és Külügyminisztérium ezért Csungking városának egy Petőfi Sándort és Szendrey Júliát ábrázoló szobrot adományozott.

„Ma lehetőségem volt találkozni a Szecsuani Nemzetközi Tanulmányok Egyetemen nagy sikerrel működő magyar nyelvi képzés hallgatóival, akikkel a Petőfi-emlékév alkalmából koszorút helyeztünk el a mellszobornál” – számolt be Orbán Balázs. Hozzátette: „Rendkívül felemelő volt a kínai hallgatókkal magyarul beszélgetni, akik még a »Tavaszi szél vizet áraszt« című népdalunkat is elénekelték. A Facebookon megosztott történeteim között erről videót is közzétettem, érdemes megnézni!”

Borítókép forrása: Orbán Balázs hivatalos közösségi oldala


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.