Albin 2024. március 1.
logo

Lovas rendőrök lepték el a magyar erdőket

Magyar Nemzet
2023.11.28. 09:45 2023.11.28. 15:19
Lovas rendőrök lepték el a magyar erdőket

Az illegális erdei tevékenységek – természeti környezetet károsító terepmotorozás, orv- és jogosulatlan vadászatok, hulladéklerakás, illegális fakitermelés – ellen indított akciósorozatot a Vérteserdő Zrt., a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, a területileg illetékes rendőrkapitányságok és a közlekedési hatóság a társaság által vagyonkezelt erdőkben. 

A rendőrségi tájékoztatás szerint az összehangolt ellenőrzés-sorozat 2023 júniusában vette kezdetét, és a mai napig tart. Mint fogalmaztak, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak az erdőgazdasággal és az erdészeti hatósággal hosszú évekre visszanyúlik az együttműködése. A jövőben is fontosnak tartják a folyamatos konzultációt, a közös fellépéseket. 

Az akciósorozat részeként kiemelten ellenőrzik a turistautakat, a földutakat, az erdőterületre bejutási pontokat. 

A szankcionálás módja széles körű. – A tetten ért elkövetőkre a cselekmény súlyától függően bírság szabható ki, de szabálysértési vagy büntetőeljárás is indítható ellenük – olvasható a közleményben.

A rendőrség munkatársai speciális elektromos meghajtású motorokkal is dolgoznak (Forrás: Police.hu)

Jelezték, a közös szolgálatba ezúttal a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai mellett a Készenléti Rendőrség munkatársai is bekapcsolódtak, akik 

speciális elektromos meghajtású motorkerékpárokkal, valamint lovakkal teljesítettek szolgálatot a területen.

Azért volt nagy jelentősége, hogy a Készenléti Rendőrség járőrei is bekapcsolódtak az akcióba, mert mind a hangtalan motorosok, mind a lovasok az erdőben olyan helyekre is be tudtak menni, amit autókkal egyáltalán nem, míg gyalogosan csak időigényesen tudtak volna megközelíteni a helyi rendőrök.
Borítókép: A rendőrség akcióban (Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.