Negyvenmillió forintos visszaélést követett el Pécs alpolgármestere?

Törvénytelenül vehetett fel 40 millió forintot Pécs alpolgármestere, Ruzsa Csaba. A Tiszta Kezek Frakció (TK) képviselője, Hencsei Zsolt szerint ugyanis idén tavaszig Péterffy Attila polgármester bizalmasa egy másik cégtől is évekig pénzt vett fel, ami törvénytelen. Az alpolgármestert lemondásra szólították fel.

2023. 11. 15. 14:27
Pécs, 2023. szeptember 26. Hunyadi János lovasszobra, Pátzay Pál szobrászmûvész alkotása és Gázi Kászim pasa dzsámija (Gyertyaszentelõ Boldogasszony-templom) a pécsi Széchenyi téren 2023. szeptember 26-án. MTI/Ruprech Judit Fotó: Ruprech Judit Forrás: MTI/Ruprech Judit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évek óta törvényt sérthetett Ruzsa Csaba pécsi gazdasági alpolgármester, mert saját, hivatalos vagyonbevallása szerint egy cégtől is fizetést vett fel idén tavaszig. Ez azonban összeférhetetlen jelenlegi pozíciójával Magyarország helyi önkormányzatairól szóló jogszabály szerint – mondta a tegnapi közgyűlésen Hencsei Zsolt a Pécs Aktuál tudósítása szerint. 

A Tiszta Kezek Frakció (TK) képviselője szerint Péterffy Attila szocialista városvezető jobbkeze az önkormányzati törvényt megszegve a Focus Ventures Zrt.-től vett fel havi több százezer forintot, miközben alpolgármesteri fizetését is zsebre tette ugyanebben az időszakban, ami nagyságrendileg 40 millió forintot jelentett. 

A képviselő lemondásra szólította fel az alpolgármestert, ám ő kijelentette, hogy nem fog távozni. Ruzsa azzal védekezett, hogy tudományos munkát végzett, ami nem összeférhetetlen a városi pozíciójával.

 Csakhogy a Pécsi Aktuál szerint nagy kérdés, hogy az a feladat, amiért fizetést kapott, valóban tudományos munka volt-e.

Hencsei Zsolt ugyanakkor határozottan kijelentette, ha bizonyossá válik, hogy az alpolgármester törvényt sértett, akkor vissza kellene fizetnie a törvénytelenül felvett több tízmillió forintot is.

A botrányról beszámoló pécsi portál arra is felhívta a figyelmet, hogy Ács Rezső volt szekszárdi polgármestert is pontosan azért távolították el a pozíciójából, mert polgármesteri tisztségén kívül fizetést vett fel egy cégtől is. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Ruprech Judit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.