Szoboszlai gólja, Orbán Viktor és Feri kívánsága, új Hungária-dal, elhavazott Mikulás – a hét videói

A hét videói között látható, ahogy lángol a berlini adventi vásáron több bódé, ahogy Szoboszlai Dominik góljával bebiztosítja a Liverpool hétközi győzelmét, és az intenzív hóesés is, ami megbénította fél Magyarország közlekedését.

2023. 12. 09. 8:30
SZOBOSZLAI Dominik
Sheffield, 2023. december 7. Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa gólt rúg a sheffieldi Wesley Foderingham kapujába az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League 15. fordulójában játszott Sheffield United-Liverpool FC mérkõzésen Sheffieldben 2023. december 6-án. A liverpooli együttes 2-0-ra gyõzött. MTI/AP/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győzött a Liverpool: Szoboszlai jött , látott és gólt lőtt. Nehezen indult be a gépezet, de végül nyertek a vendégek a sereghajtó Sheffield otthonában a Premier League 15. fordulójának szerdai játéknapján. A csapatkapitány első félidőben szerzett gólja után a hosszabbításban állította be a 2–0-s végeredményt.

Arcátlanul csalt vagy nagyon okos volt LeBron James ? Az NBA idényközi tornájának negyeddöntői közül az utolsó hozta a legélesebb végjátékot, a Los Angeles Lakers végül 106–103-ra nyert a Phoenix Suns ellen. A harmincnyolc éves klasszis, LeBron James 31 ponttal vezette sikerre a Lakerst, a túloldalon jutott ugyaneddig. A hajrában Durant labdaszerzése megmenthette volna a Sunst, ám ehelyett LeBron James időkérése volt a győztes, s egyben sokat vitatott húzás.

Mikulásra leszakadt a hó Magyarországon, és megbénult a közlekedés. Számtalan látványos fotó és videó készült a hóesésről.

Az időjárás áldozatává vált egy busz, amit megpróbált elvontatni egy terepjáró. Sajnos végül nem úgy alakult a művelet, ahogy előzetesen várták volna. A hatalmas jármű meg sem mozdult, az eleje viszont leszakadt.

Budapest belvárosában készült egy felvétel, amelyen egy szál hólapáttal veselkedik neki egy férfi, hogy járhatóvá tegye a járdát.

A zord időben kedden egy német rendszámú BMW két gyalogost ütött el a zebrán Solymáron. A jármű nem állt meg, és továbbhajtott. A rendőrség a II. kerületben akadt a nyomára a feltételezett elkövetőnek, és elfogták.

Saját csapattársa taposta meg a sztárt, csak erős idegzetűeknek: izgalmas mérkőzéssel, meglepetéssel és ijesztő sérüléssel ért véget az NFL alapszakaszának 13. fordulója. A Cincinnati Bengals a csereirányító, Jake Browning vezetésével nyert a Jacksonville Jaguars ellen, amelynek sztárirányítója, Trevor Lawrence nélkül kellett lejátszania a hosszabbítást. Lawrence lábára saját csapattársa taposott rá, de a hírek alapján meglepően olcsón megúszta az esetet.

Kizárták magukat, és bohócot csináltak magukból a miniszterelnökök. Felejthetetlen volt, és annál is kellemetlenebbre sikerült Rishi Sunak brit miniszterelnök és a leköszönő holland kormányfő, Mark Rutte utolsó diplomáciai találkozója. Sunak a Downing Street lépcsőjén üdvözölte Ruttét, hogy megvitassák az izraeli–palesztin háborút, az orosz–ukrán háborút és az illegális migrációt érintő kérdéseket. Mindketten felálltak a kötelező kézfogós fotókra, majd amikor megpróbáltak bejutni az épületbe, értetlenség szökött mindkettejük arcára, ugyanis nemes egyszerűséggel kizárták magukat.

Rohamosan terjed a TikTokon az a videó, amely az Infoparknál található köztéri vécébe beköltözött hajléktalanokról készült. Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője szerint „az egész helyzet jól szimbolizálja a  főváros jelenlegi baloldali vezetését”.

Hihetetlen, de a kigúnyolt védő lett a Premier League legjobb játékosa. Nem vicc: a szurkolók szavazatai alapján Harry Maguire, a Manchester United középhátvédje lett novemberben az angol labdarúgó-bajnokság legjobb játékosa. Az egykor a világ legdrágább védőjének számító Maguire az utóbbi években a drukkerek élcelődésének céltáblájává vált, de összekapta magát.

A berlini adventi vásár úgy lángolt, mint azelőtt soha. Tűz ütött ki Németország egyik  legnagyobb és legkedveltebb karácsonyi vásárán, a berlini Alexanderplatzon. A tűz okát a rendőrség még vizsgálja.

A déli határon uralkodó helyzetről kétperces videó készült, amit Rétvári Bence levetített az EU Bel- és Igazságügyi Tanácsának ülésén. Az uniós miniszterek igencsak meglepődtek az erőszakos migránsok láttán.

Vádat emeltek adócsalás miatt Hunter Biden ellen. Kilenc vádpontban, köztük három bűncselekményben emelt vádat Kalifornia államban az ügyészség az amerikai elnök fia, Hunter Biden ellen. A BBC brit közszolgálati média beszámolója szerint Joe Biden fia 2016 és 2019 között legkevesebb 1,4 millió dollárnyi adót nem fizetett be.

Miután Lázár János építésügyi miniszter bejelentette, hogy külföldi beruházók bevonásával rehabilitálják Rákosrendező elhanyagolt környékét, és nagyszabású ingatlanfejlesztésbe kezdenek a rozsdaövezetben, Karácsony Gergely főpolgármester kifogásokkal állt elő. Mindössze azt felejtette el, hogy amikor néhány éve még zuglói polgármester volt, az általa vezetett kerületi önkormányzat hasonló fejlesztést látott volna kívánatosnak a területen, ahol magasházak építését sem zárták ki, mintának tekintve az oslói Vonalkód üzleti negyedet.

Vulkánkitörés miatt tizenegy hegymászó halt meg Indonéziában hétfőn. A Marapi vulkán hétvégi kitörését követően biztonsági okokból átmenetileg leállították további tizenkét eltűnt személy felkutatását.

A magyar kormányfő a TikTok-oldalán olyan felvételt osztott meg, amely még 1999-ben készült. Dévényi Tibor egykori műsorában, a Három kívánságban Orbán Viktor teljesítette egy kisfiú, Feri kérését, és arra a kérdésre is válaszolt, hogy mikor gondolt arra először, hogy miniszterelnök lesz.

Új dallal jelentkezett 28 év után a Hungária együttes. A Karácsonyra rock and rollt kérek című nótát Novai Gábor és Fenyő Miklós jegyzi, és énekel benne Dolly és Szikora Róbert is. Ők ott lesznek a zenekar következő koncertjén 2024. június 1-jén a Puskás Ferenc Arénában is, amelyre újra összeáll a legendás formáció.

Borítókép: Szoboszlai gólja (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.