Hatalmas átverés – Több mint százmilliót csalt ki az álingatlanos egy házaspártól

Ez már nem az első bűntett a férfi számláján.

Forrás: Kisalföld2024. 03. 04. 15:02
Ingatlan, ingatlanos, ház Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki ügyvédnek adta ki magát és ingatlanügynöki tevékenységre hivatkozva 333 ezer eurót csalt ki egy győri házaspártól Hívta fel a figyelmet a Kisalföld.

Az elkövető, – aki jelenleg is hétéves szabadságvesztését tölti –, 2018 -ban vett át 104 610 000 forintnak megfelelő eurót ismerőseitől. A házaspárnak azt állította, hogy ügyvédként dolgozik, és ingatlanügynöki, valamint befektetési tevékenységéből szerzi a jövedelmét. Az ebből származó nyereségből majd kifizeti nekik a pénz, sőt még húsz százalék jutalékot is ad a kölcsön miatt – írják.

A férfi sem az átvett összeget, sem a jutalékot nem fizette ki a mai napig a házaspárnak.

A csaló sem ügyvédi, sem ingatlan forgalmazással, sem más befektetési és betét kezelési tevékenységet nem végzett. Az ehhez szükséges engedélyekkel nem is rendelkezett – emelték ki. Hozzátették: az elkövető már az összeg átvételekor büntetőeljárás alatt állt hasonló bűncselekmények miatt. A csaló vagyonát korábban már zárolták.

Az ügyészség a férfit két rendbeli folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással vádolta meg. 

Ezért akár 12 év szabadságvesztést is kaphat.  

Az ügyben a döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.