Látványos légi felvétel az új autópálya-csomópontról

Csaknem ötmilliárd forint hazai forrásból készült el az M3–M35-ös sztrádák új találkozási pontja.

Forrás: SZON2024. 03. 01. 11:19
null
Görbeháza, 2023. december 15. A drónnal készült képen az M3 és az M35 autópálya görbeházi csomópontja a fejlesztése átadása napján, 2023. december 15-én. A 4,9 milliárd forint magyar forrásból megvalósított beruházás elkészülte után a két szomszédos nagyváros, Debrecen és Nyíregyháza immár mindkét irányból közvetlenül autópályán is elérhetõ. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nemrég adták át az új csomópontot az M3–M35-ös autópálya találkozásánál, Debrecen és Nyíregyháza már mindkét irányból közvetlenül elérhető autópályán is” – emlékeztetett Facebook-oldalán Dömötör Csaba. 

A fideszes államtitkár elmondta: a csomópont csaknem ötmilliárd forint hazai forrásból készült el, a közlekedés pedig nemcsak kényelmesebb, de környezettudatosabb is lett, mert a tranzitforgalom több települést elkerül.

A SZON beszámolója szerint a beruházásban az M3–M35-ös autópályák görbeházi csomópontjának részeként elkészült egy 101 és fél méter felszerkezet hosszúságú, hatnyílású, előregyártott vasbeton tartós gerendahíd; összesen 1060 méter hosszú út, valamint egy üzemi forduló az M35-ös autópálya 3+070 km szelvény környezetében lévő földút átvezetéséhez kapcsolódóan. 

Az autópálya Nyíregyháza–Debrecen és a Debrecen–Nyíregyháza irányú forgalom csomóponti összekötő ágainak kivitelezését még a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. indította el, a feladatokat idén januártól az Építési és Közlekedési Minisztérium vette át.

Borítókép:  Az új csomópont az M3–M35-ös autópálya találkozásánál (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.