Ennyi volt, börtönbe küldenék a korrupt boncmestereket, akiket temetkezési vállalkozók vesztegettek meg + videó

Börtönbüntetés, pénzbüntetés, foglalkozástól való eltiltás várhat rájuk.

Forrás: Magyarország Ügyészsége, Police2024. 04. 19. 11:41
temető,szobor,
illusztráció Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korrupciós bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség három boncmester, egy segédboncmester és egy adminisztrátor ellen, akikkel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádirat lényege szerint egy 33 éves férfi egy budapesti orvostani intézetben boncmesteri szakképzettséggel dolgozott. Többek között a halottak beérkezésével és kiadásával kapcsolatos adminisztráció, a temetkezési vállalatokkal és hozzátartozókkal való kapcsolattartás, valamint a tárolási-hűtési díj beszedése és arról számla kiállítása volt a feladata. 

A férfinak különböző temetkezési vállalkozók rendszeresen ígértek és adtak korrupciós pénzt azért, hogy az elhunytak hozzátartozóit hozzájuk irányítsa, illetve olyan egyéb kérések teljesítésért, mint a soron kívüli boncolás elintézése és a holttestek tárolási díjáról valótlan összegű számlák kiállítása. Az egyik ilyen vállalkozó hasonló módon jogtalan előnyt ígért további négy, másik kórházban dolgozó egészségügyi alkalmazottnak, három férfinak – két boncmesternek és egy segédboncmesternek –, valamint egy adminisztrátorként dolgozó nőnek is.

A korrupciós cselekményeket a Nemzeti Védelmi Szolgálat észlelte és derítette fel.

A Fővárosi Főügyészség az egészségügyi alkalmazottakat vesztegetés elfogadásával – kettejüket több rendbeli, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett alakzattal – vádolja. A főügyészség börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását és foglalkozástól eltiltást indítványozott a vádiratban.

Az ügy egyébként még 2021-ben indult. Akkor a rendőrség még videót is közzétett a férfi letartóztatásáról és a rengeteg pénzről, amint nála találtak. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.