Nem semmisült meg az űrszemét, majdnem meghalt egy kisgyermek, mert a házukba csapódott a NASA objektuma

Volt egy kis bökkenő.

Forrás: Origo, LADBible, X2024. 04. 16. 16:56
illusztráció Fotó: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Űrszemét zuhant egy floridai házra a Nemzetközi Űrállomásról, és bezúzta annak tetejét  — írja a LadBible cikkében, amelyre az Origó bukkant rá. 

Ez alapján az objektum a ház egyik szobájában landolt, és kis híján megölte az éppen ott tartózkodó gyermeket. Az ügyben vizsgálatot indítottak és megállapították, hogy a tárgy a NASA repüléstámogató berendezéséhez tartozik, azon belül is annak az oszlopa, amellyel az akkumulátorokat a raklapra szerelték fel.

A bökkenő az ügyben, hogy olyasmi történt, amire nem számítottak a szakemberek. 

A berendezésnek a számítások alapján teljesen el kellett volna égnie, amikor 2024. március 8-án újra belépett a Föld légkörébe. A berendezések egy része azonban ezek szerint túlélte az újbóli belépést, és egy házba csapódott a floridai Nápolyban

– részletezte a NASA, és azt is hozzáfűzték, hogy a lehullott fémdarab súlya nagyjából 700 gramm, de az űrállomásról kibocsátott hardver össztömege körülbelül 5800 font volt, ami kilogrammra átváltva valamivel több, mint 2500.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.