Ezért kószálnak kenguruk idehaza a nyílt utcán, állítólag több százan vannak

A rendőrség szerint több száz magánháznál él kenguru, és ennek egyszerű oka van.

Forrás: Police2024. 04. 16. 16:00
kenguru
illusztráció Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kenguru szabadult el pár napja az utcán, az erszényest Ajkán keresték – számolt be az esetről korábban a Magyar Nemzet. 

A rendőrségi portál most arról számolt be, hogy jelenleg Pápa környékén is keresnek egy erszényest, és állítólag igen sok – több száz – magánháznál él kenguru.

Mindez nem is annyira meglepő, ha azt vesszük, hogy a portál információi szerint nagyjából 2-300 ezer forintért beszerezhető egy ilyen állat. Azonban felhívják a figyelmet: 

Csakhogy az nem úgy megy, hogy a kíváncsi erszényes tesz egy látogatást Pápán a Szalmavári vagy a Mézeskalács utcában, megtekinti a főtéren álló templom boltozatát, és elgyönyörködik Franz Anton Maulbertsch osztrák festő freskóiban, hogy aztán továbbugráljon valamelyik környező településre, mondjuk, Adásztevelre vagy Homokbödögére. A kenguru kiszámíthatatlan.

Hozzáfűzik, ezzel szemben az könnyen kiszámítható, hogy a rendőröket minden alkalommal értesítik az elkóborolt állatokról, és ez történik mostanában is. Ezért lehet, hogy egy Bennett-kengurut kergettek a napokban a Veszprém vármegyei rendőrök, és feltehetően ez a kenguru is meglesz valahol, hiszen korábban megtalálták a csepelit is, meg azt is, amelyik a Városligetben ugrándozott vidáman. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.