Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Halállal végződött a dunai kenutúra, pedig mindenki nagyon jól tudott úszni

Csak egyvalamit felejtettek el.

Forrás: Kisalföld2024. 04. 24. 15:06
illusztráció Fotó: MTVA/Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárult a nyomozás, így vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki a barátaival ment kenuzni még tavaly nyáron a Mosoni-Dunára. Amikor a vízbe borultak, a kormányos egyik társa meghalt, amiért számolnia kell a bíróságon – írja a Kisalföld.

A vádirat szerint a vádlott és két barátja tavaly augusztusban a Mosoni-Dunán kenuztak, úgy, hogy a vádlott volt a csónak kormányosa. A terhelt és barátai tapasztalt túrázók, jó úszók voltak, ezért a két utas mentőmellényt nem is viselt.

A kenutúrán a vádlott meg akart fordulni, de nem vette figyelembe a vízterületen lévő visszaáramlást. A víznyomás a fordulásban lévő kenut felborította, és a benne ülők a folyóba estek. 

A három túrázó közül a kormányos és egyik társa a partra tudott úszni, míg a harmadik félt elsodorta a víz.

A terhelt és társa úgy látták, hogy a barátjuk önkéntesen sodródik, így csak később kezdték keresni. Ekkor azonban, több mint 200 méterrel lejjebb már csak a férfi életjelek nélküli testét találták meg. A sértett halálát vízbefulladás okozta.

A kenu felborulása és a sértett halála között közvetett okozati összefüggés igazolható a vádhatóság szerint. Az ügyészség a terheltet vízi közlekedés, halált okozó gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének vétségével vádolta meg. Vele szemben akár öt év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.