Így jutnak el a Hősök terére az altisztek

Pályaorientációs napot tart a Magyar Honvédség.

2024. 04. 17. 15:09
Budapest, 2023. július 15.
A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián végzett honvéd altisztek eskütétele a Hõsök terén 2023. július 15-én.
MTI/Kovács Tamás
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Altisztképző pályaorientációs napot tart a Magyar Honvédség az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság Csobánkai Harcászati Gyakorlóterén. Zsíros Tamás főtörzszászlós az MTI-nek elmondta: a leendő altiszteket szeretnék invitálni az Acélkocka nevű altisztképzési rendszerbe. A Magyar Honvédség altisztképzésének alapját jelentő Acélkocka bemutatására

elsősorban 18 és 22 év közötti fiatalokat várnak,

akik most végeznek vagy esetleg van már valamiféle előképzettségük, műszaki vagy egyéb ismeretük. Zsíros Tamás jelezte, hogy az Acélkocka többlépcsős rendszer.

A program 6+2 hetes alapkiképzéssel kezdődik, ezt követi a 14 hetes, úgynevezett alap altiszti felkészítés, ahol az alapvető altiszti kompetenciákat, valamint vezetői ismereteket tanulnak a résztvevők a szentendrei altisztképző intézetben. Ennek elvégzése után indul az úgynevezett alap altiszti szakmai felkészítés, amely 20-24 hetes képzést jelent, és amely az MH különböző alakulatainál történik. Ebben a részben már szakmai felkészítés zajlik, a szakmai szempont szerinti válogatást követően különböző szakterületeken valósul meg a képzés. Így épül fel a teljes rendszer, amely az altisztek avatásával ér véget a Hősök terén – közölte.

Maga a képzés augusztus 26-án indul, a tervek szerint

június 17-ig lehet a toborzóirodákban jelentkezni,

a felvételi elbeszélgetések pedig június 24–27. között zajlanak. Kiemelte, hogy akik nem felelnek meg az egyetemi vagy főiskolai felvételiken, augusztus 9-ig még jelentkezhetnek ehhez a szervezethez. Az eredményhirdetés augusztus 9-én lesz az iranyasereg.hu oldalon, illetve az Altiszti Akadémia honlapján, ahol a bevonuláshoz szükséges információk is megtalálhatók lesznek.

Zsíros Tamás elmondta, hogy a szerdai rendezvényen a Magyar Honvédség teljes spektruma bemutatkozik, több mint húsz alakulat képviselteti magát. Az érdeklődők

megismerkedhetnek az MH új technikai eszközeivel: a H145 és H225-ös új helikopterekkel, a Leopard A7-es harckocsival, a Lynx harcjárművel, a PZH 2000 tüzérségi eszközzel.

Bemutatkoznak a különleges műveleti alakulat speciális gépjárművei is, valamint lesz tűzszerész-, kutyás, illetve lovas és eszközös bemutató is. Akik felvételt nyernek, az első pillanattól legénységi szolgálati viszonyba kerülnek, így

egy 25 év alatti fiatal közel nettó 500 ezer forintos fizetéssel

rendelkezik majd, de számos más béren kívüli juttatást is biztosítanak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.