Internetes vita miatt tört ki verekedés a kaposvári plázában, kényes helyen fájt a sértettnek

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki előbb kigáncsolta, majd többször megütötte és megrúgta vitapartnerét egy bevásárlóközpontban.

Forrás: Magyaroroszág Ügyészsége2024. 04. 26. 9:55
A bevásárlóközpont biztonsági kamerája által rögzített felvételből kimentett fotón a bántalmazás látható. Fotó: Magyarország Ügyészsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húszas éveiben járó férfi 2023 májusában egy kaposvári üzletközpontban véletlenül összefutott azzal a másik fiatal férfival, akivel már az előző nap összeszólalkozott az interneten – fogalmaz a vádiratban az ügyészség. Végül úgy döntöttek, kimennek az épületből, hogy kint „beszéljék meg” a vitájukat, ez azonban hamar dulakodásba torkollott, aminek a vége az lett, hogy a fiatalabb férfi több sérüléssel hagyta el a helyszínt. 

Méghozzá úgy, hogy bemenekült a plázba, de a vádlott gyorsan utolérte, és előbb elgáncsolta, majd a már földön fekvő férfit még többször megütötte és fejbe rúgta.  

A további bántalmazást pedig csak a biztonsági szolgálat munkatársainak fellépése akadályozta meg.

Bár a sértett ekkor nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett, a vádlott támadása – különösen az érintett testtájékra figyelemmel – alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására is, amelyek elmaradása részben a véletlennek, részben a sértett védekezésének volt köszönhető.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a férfival szemben azzal, hogy a bíróság a vádlott pártfogó felügyeletét is rendelje el, egyúttal magatartási szabályként írja elő a részére, hogy tartsa távol magát a sértettől.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.