Lázár János mutatta be az egri polgármester-jelöltet

Vágner Ákost indítja a Fidesz–KDNP.

Forrás: MTI2024. 04. 19. 8:40
Eger, turizmus
Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Június 9-én ahogyan országosan, úgy Egerben is háború vagy béke, marakodás vagy gyarapodás között kell választaniuk a szavazóknak – mondta az építési és közlekedési miniszter csütörtökön a Fidesz–KDNP egri kampánynyitó rendezvényén.

– Ebben a helyzetben a belső félreértéseket és konfliktusokat félretéve összefogásra, alázatra és kőkemény munkára van szükség – szögezte le Lázár János, majd hozzátette, hogy ha a Fidesz–KDNP pártszövetség megnyeri a választásokat, garantálják az ország polgárainak, hogy békében fognak élni, és pénzhez jutnak a kormányzati munkát támogató, a kabinettel együttműködő helyi közösségek.

Lázár János az európai parlamenti választással kapcsolatban kifejtette: két világ harcol egymással, és aki azt gondolja, van híd közöttük, az téved. A voksolás nem távoli és elvont dolgokról szól, hanem arról, hogy a magyarok, így az egriek sorsáról hol fognak dönteni – mondta. A miniszter szerint minél erősebb Brüsszel, annál gyengébb Budapest. Hozzátette:

A mai ellenzék vezetői már dollárcselédek, és ezt a cselédsorsot szánják az országnak is.

Azt, hogy az ország ki tudjon maradni a háborúból, egyetlen ember tudja garantálni: Orbán Viktor, és egyetlen politikai erő, a Fidesz – szögezte le Lázár János. A kormánypártok helyi jelöltjeit és szavazóit teljes körű összefogásra buzdította, mert szavai szerint idén Egerben csak a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, Vágner Ákos és csapata képes változást elérni.

Erre azért van szükség, mert az ország egyik legszebb városa zsákutcába került, miután legutóbb megválasztottak egy olyan polgármestert, aki nem tenni, csak lenni akart

– mondta. Hangsúlyozta, hogy egy normálisan működő városban a politikusok nem egymással, hanem a településükkel foglalkoznak. Ilyen ügynek nevezte a vármegyeszékhelyet elkerülő út kérdését, amelyet megválasztása esetén Vágner Ákos egyik legfontosabb feladatának tekint, és amelynek kilencvenmilliárd forintba kerülő megvalósítását vele együttműködve a kabinet is támogatja.

 

Borítókép: Eger (Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.