Őrizetbe vették az aláírásgyűjtőkre támadó férfit

Garázdaság gyanújával hallgatta ki a rendőrség azt a férfit, aki csütörtökön a budapesti Deák téren agresszívan lépett fel aktivisták ellen egy aláírásgyűjtő sátornál. A férfi elmeorvosi vizsgálata is indokolt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője sajtótájékoztatón pénteken.

2024. 04. 26. 12:29
bilincs, rendőrök,
Illusztráció. Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy Budapesten, a Deák téren aktivistákat ért atrocitás; egy férfi agresszívan lépett fel ellenük, meg is rángatta őket – közölte Csécsi Soma.

A rendőrök elfogták a férfit és előállították, azonban erős ittassága miatt gyanúsítottként csak órákkal később tudták kihallgatni. Garázdaság vétsége miatt őrizetbe vették, indokolttá vált elmeorvosi vizsgálata is – tette hozzá a szóvivő.

Ugyanezen a napon bejelentés érkezett arról is, hogy Békásmegyeren a Heltai téren többen italoznak, hangosan mulatoznak, zavarják a nyugalmat – folytatta a szóvivő. A kiérkező rendőrök és a közterület-felügyelet munkatársai nem tapasztalták a jelzetteket, de a bejelentésben érintett két embert igazoltatták.

Csécsi Soma hozzátette, a rendőrség kamerafelvételek elemzésével vizsgálja, hogy történt-e garázdaság. Ugyanakkor hangsúlyozta: a két eset nem mutat összefüggést, ezért kijelentette, hogy szervezett támadás aláírásgyűjtő aktivisták ellen nem történt.

Az MTI értesülései szerint azzal szemben, ahogy a sajtóban korábban megjelent, a Blaha Lujza téren nem történt harmadik eset, a helyszínt az azt bejelentő személy összetévesztette a Deák térrel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.