Rejtélyes nyomokat találtak az ostorosi erdőben + fotó

Rejtélyes, a medvééhez hasonlító talplenyomatot találtak túrázók Ostorosnál. A képet elküldték a HEOL szerkesztőségének, a lap munkatársa pedig felgöngyölítette a talplenyomat körüli rejtélyt,

2024. 04. 19. 20:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túrázók az ostorosi tó melletti erdős részen látták a hatalmas állatra emlékeztető nyomokat – írja a Heves Vármegyei Hírportál.

A szerkesztőséghez egy medvetalphoz hasonlító lábnyomról készült fotó is eljutott. A képet beküldő olvasó azt írta, a tó mellett sétáltak többen is a jó időben, amikor megláttak a sárban egy nagy állatnyomot, mely egy medvetalpra emlékeztette a kirándulókat.

Az Ostoroson fotózott medvelábnyomnak ítélt állat nyoma (Fotó: HEOL/Olvasói felvétel)

 

Mi a furcsa lábnyom rejtélyének megoldása?

A nyomot nem medve, hanem egy ember és a legjobb barátja hagyta a sárban – állapította meg Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi gerinces zoológiai szakreferense a képek áttanulmányozása után a lap megkeresésére. A szakember szerint

a képeken egy cipőnyomba lépett kutya lábnyomai láthatók.

Beszámolt arról is, hogy ostorosi medveészlelésről nincs tudomásuk, a faluhoz most sem került közel medve.

Gombkötő Péter elmondta: tapasztalataik szerint a hazánkban jelenlévő medvék rendszeresen látogatják a szórókat, menetrendszerűen járnak oda. Ennek veszélyeire a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság folyamatosan felhívja a vadgazdálkodók figyelmét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.