Orbán Viktor: Bekövetkezett az, amitől tartottunk

Itt a bejelentés, véget ért a Védelmi Tanács ülése. Orbán Viktor a közösségi oldalán tett közzé egy videót, amelyben összefoglalta a kormány lépéseit a fokozódó nemzetközi háborús helyzetre reagálva.

Forrás: Facebook2024. 04. 14. 19:01
ORBÁN Viktor
Szarajevó, 2024. április 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen a munkalátogatásra érkezõ Orbán Viktor miniszterelnök Szarajevóban 2024. április 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tegnap éjjel bekövetkezett az, amitől tartottunk. Irán drónokkal és rakétákkal megtámadta Izraelt. A támadást elítéljük, a támadás azonban azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet, ez pedig súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is – mondta el Orbán Viktor a vasárnap esti videójában. A miniszterelnök közölte: 

A mai napon összehívtam a Védelmi Tanácsot, hogy számot vessünk a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeivel. Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják.

– Kedden pedig Brüsszelbe utazok, ahol az európai vezetőkkel áttekintjük a kialakult háborús helyzetet. Mindent meg kell tennünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát

– zárta a beszédét Orbán Viktor. Íme, a videó:

Munkában a Védelmi Tanács

A kormányon belül működő Védelmi Tanácsnak ebben kiemelkedő szerepe van abban, hogy a kabinet különös figyelmet fordítson Magyarország biztonságának és szuverenitásának megvédésére. Ez a testület foglalkozik többek között a nemzetbiztonsági szolgálatokkal, a közbiztonsággal, a határrendészettel, a honvédelemmel, a menekültüggyel, a katasztrófavédelemmel, a terrorelhárítással, valamint a védelmi fejlesztésekkel kapcsolatos előterjesztésekkel és jelentésekkel.

A Védelmi Tanács a kormányzati döntéshozatal különös hatáskörű politikai döntéshozó fóruma, elnöke a miniszterelnök, titkára a nemzetbiztonsági főtanácsadó. A Védelmi Tanács tagja a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, a belügyminiszter, a honvédelmi miniszter, a külgazdasági és külügyminiszter, valamint a miniszterelnök által kijelölt tagként a nemzetbiztonsági főtanácsadó. A Védelmi Tanács ülésén állandó meghívottként részt vesz a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára.

A Védelmi Tanács szükség szerint, de legalább kéthetente ülésezik, rendkívüli ülés összehívását bármely tag kezdeményezheti.

 

 

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.