Budapesti Prókátor: Kétszázmilliót és önkormányzati lakást kapott Niedermüller választottja

Ismét jelentkezett a rejtélyes ügyvéd, aki ezúttal egy mesébe illő gazdagodásra hívta fel a figyelmünket. A történet főszereplője a 2020-ban alakult kis cég, amely a következő évben már közel 200 milliós megbízást kapott az erzsébetvárosi önkormányzattól – állítja a Budapesti Prókátor, aki szerint a vállalkozás immár százmilliós vagyonnal rendelkező tulajdonos-ügyvezetője mindeközben szociális bérlakásban él a kerületben Niedermüller Péter DK-s polgármester jóvoltából.

2024. 05. 21. 6:20
NIEDERMÜLLER Péter
Budapest, 2024. április 20. Niedermüller Péter a DK erzsébetvárosi polgármesterjelöltje, jelenlegi polgármester a választási kampány kezdõnapján tartott sajtótájékoztatón a Garay téren 2024. április 20-án. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Facebookon letiltott Budapesti Prókátor ismét e-mailben kereste meg szerkesztőségünket: ezúttal egy „szerencsés” vállalkozó esetére hívta fel a figyelmünket. Az anonimitásához ragaszkodó állítólagos erzsébetvárosi ügyvéd szerint a Hot-Home TTA Kft.-vel 2021-ben kötött szerződést a DK-s Niedermüller Péter vezette VII. kerület közel 200 millió forint értékben, amiből 120 millió volt a nyereség. 

A cég tulajdonosa azonban egy önkormányzati szociális bérlakásban él a Dohány utcában.

Lapunk igyekezett utána nézni ezeknek az információknak. Az bizonyos, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat honlapjának „Üvegzseb” menüpontjában, ahol a kerület nagy összegű szerződései lelhetők fel, nincs szó a Hot-Home TTA Kft.-vel kötött bármilyen megbízásról. A szerződéseket felsoroló táblázatban rákerestünk a cégnéven kívül a tulajdonos nevére vagy a címére, de egyetlen találatunk sem volt.

Vagyis, ha a Niedermüller Péter vezette kerület valóban szerződést kötött a Hot-Home TTA Kft.-vel, azt igyekszik eltitkolni. 

Az önkormányzat által a 2021-ben eladott ingatlanok listájával szintén nem jártunk szerencsével: a legtöbb régi szerződés 2020-ból és 2021-ből elérhetetlen, a hozzájuk tartozó link vagy nem létezik, vagy pedig az önkormányzat honlapjára vezet.  

A szóban forgó vállalkozás egy esztendővel a megbízás előtt, 2020-ban jött létre, fő tevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele. 

 

A cég az első évben kétmillió forintnyi nettó árbevételt ért el, adózott eredménye pedig közel mínusz kétmillió forint lett. 2021-ben azonban látszólag megütötte a főnyereményt: az értékesítés nettó árbevétele 192 millió forint lett, míg az adózott eredménye 118 millió forint. 

Ez az értékesítést tekintve 9600 százalékos növekedést jelent egyetlen év alatt. A cég 2022-re látszólag visszatért a normál kerékvágásba: kilencmilliós árbevétel mellett 5,6 milliós adózott eredménnyel büszkélkedhetett.

A Budapesti Prókátor szerint a hirtelen jött mesés gazdagodást az is árnyalja, hogy a cég tulajdonosa, Tari Tünde az önkormányzat szociális bérlakásában lakik a Dohány utcában. – Ez védhetetlen – írta lapunknak felháborodva az állítólagos erzsébetvárosi ügyvéd.

A Budapesti Prókátor eddig több korrupciógyanús ügyet leplezett le Erzsébetvárosban. Kiderült például, hogy a DK-s Niedermüller Péter több millió forintos megbízást adott a veje. 

 

Horn Gábor által vezetett Republikon Intézetnek. Emellett a Republikon ügyvezető igazgatójának, Hann Péternek a korábbi munkahelye, a Weber und Mill Kft. 40 millió forintos megbízást kapott a kerülettől 2020 és 2023 között.  

Az is kiderült, hogy a ciklus elején áramlopási botrányba került gyurcsányista Borka-Szász Tamás felesége több erzsébetvárosi önkormányzati ingatlant is vásárolt. Nagypál Anikó, aki egyébként az V. kerületben DK-s önkormányzati képviselő, a 2021 végén és 2022-ben nyílt pályázaton megszerzett ingatlanokon néhány hónapon belül túladott és vélhetően busás hasznot tett zsebre az ügyletből.  

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.