Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Ez a véleménye a fővárosiaknak Karácsony Budapestjéről

A főváros jelenlegi három legnagyobb problémájaként a húgyszagot, a szemetet és tömegközlekedés állapotát jelölték meg az emberek.

Forrás: Origó2024. 05. 24. 16:42
KARÁCSONY Gergely; DOBREV Klára
Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Min arról lapunk is beszámolt, megjelent egy TikTok-csatorna, amelyen Karácsony Gergely eddigi legkifejezőbb válaszát adja a felmerülő észrevételekre, panaszokra. Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlésben mondta egy alkalommal az ellenzéknek válaszul: Sz…rok rá!

@szarokra_gergo Nézd végi, mert a végén van a lényeg! Budapestiek mondtak véleményt, hogy min kellene változtatni a városban. #budapest #budapesthungary #magyartiktok ♬ Epic Music(863502) - Draganov89

A csatorna már YouTube-on is megjelent, szúrta ki az Origó. Legújabb videójában egy interneten terjedő videót dolgozott fel, melyben a riporter a fővárosi lakosokat kérdezte meg, mi is jellemző Karácsony Budapestjére.

A legtöbb megkérdezett a tisztaság teljes hiányát hozta fel, a rengeteg hajléktalannal az utcákon, de volt aki ehhez azt is hozzátette, hogy még sokkolóbb mindez a villamosokon, tömegközlekedési járműveken.

– Húgyszag, szemét és tömegközlekedés – ezek az elsősorban fájó problémák, amiket felsoroltak Budapest különböző helyein, különböző korú válaszadók. Volt, aki szerint ez egyenesen riasztó lehet a turistáknak. A tömegközlekedésben a legtöbben szintén a tisztaságot hiányolták, és volt, aki a járatsűrűséget kifogásolta. 

A videó készítője szellemesen odaszúrta a videó végére Karácsony azon kijelentését, amely szerinte tökéletesen szemlélteti, mennyire törődik a főpolgármester Budapest problémáival: Sz…rok rá!

Mint arról lapunk is beszámolt, az autósokat is kiakasztotta Karácsony: kiderült, hogy végleg lezárhatják a pesti alsó rakpartot a Szabadság hídtól egészen a Lánchídig. A lezárást viszont az autósok teljesen elutasítják, szakértők szerint környezetkárosító hatása is lehet. 

„Teljes agyrém, ami ebben a városban történik” – vélekednek a fővárosban autózók a pesti alsó rakpart lezárásának tervéről. A napokban Szentkirályi Alexandra írt arról közösségi oldalán, hogy Karácsony Gergelyék végleg lezárnák az autósok elől a pesti alsó rakpart egy jelentős szakaszát. A kormánypártok főpolgármester-jelöltje szerint Karácsony személyesen fogadtatta el a baloldali többségű közgyűléssel a rakpart lezárásának tervét.

Borítókép: Karácsony Gergely és Dobrev Klára (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.