Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Átmenetileg kitisztul az ég, azonban az esernyőkre ma is szükség lehet

Egyre több felhő érkezhet hazánk fölé.

Forrás: HungaroMet2024. 06. 14. 7:17
Budapest, 2018. január 6.
Az Erzsébet híd és a Gellért-hegyi Szabadság-szobor a tavaszias idõben Budapesten 2018. január 6-án. Az év elsõ hétvégéjén is folytatódott a szokatlanul enyhe téli idõ, megdõlt az országos napi melegrekord, az ország több pontján 17 Celsius-fokot is mértek.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken a felhős tájakon is kisüt a nap, de később újra beborulhat az ég. Csapadékra csak elvétve, kis mennyiségben lehet számítani – tájékoztatott a HungaroMet.

Reggeltől a felhős keleti részeken fokozatosan szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, majd ott is kisüt a nap. Eközben nyugat felől fátyolfelhőzet sodródik az ország fölé, amely fokozatosan meg is vastagszik, és délután egyre jobban szűri a napsütést, átmenetileg be is borulhat az ég. Csapadék legfeljebb elvétve várható. Az ország keleti harmadában az északi, északnyugati, az Alpokalján a délnyugati szelet kísérhetik időnként élénk lökések. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 25 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Estére nyugat felől csökken a felhőzet, kiderül az ég. Csapadék nem várható. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz, majd hajnalban az Észak-Dunántúlon elkezd minimálisan erősödni a déli szél. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű,

a hidegre érzékeny helyeken ennél hidegebb, vízpartokon, magasabban fekvő helyeken és néhol az Észak-Dunántúlon enyhébb lehet az idő.

Szombat reggel sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd késő délutántól, estétől főleg az északnyugati, északi országrészben erősebben megnövekedhet a felhőzet és elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél sok helyütt megélénkül, néhol megerősödik, majd estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul az áramlás. 

A hőmérséklet 25 és 29 fok között várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.