Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Már vizsgálja a BRFK Magyar Péter ATV-s botrányát

Nem maradt jogi következmények nélkül, hogy a Tisza Párt elnöke listázta az ATV munkatársait .

2024. 06. 12. 12:03
Magyar Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a Magyar Nemzet is már beszámolt, Magyar Péter az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletező bejegyzése miatt Tényi István a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) is feljelentést tett az ügyben. Szerinte ki kell vizsgálni, hogy megvalósult-e a személyes adattal visszaélés vétsége.

Magyar Péter hétfőn este a közösségi oldalán közzétette az ATV munkatársainak listáját, amelyen feltüntette a vallási hovatartozásukat is, ám ezek személyes adatnak minősülnek.

A politikus többek között ezzel az akciójával kívánta alátámasztani, hogy állítása szerint előre kitervelt provokáció áldozatául esett, miközben csupán korábbi kijelentéseivel szembesítették őt az ATV műsorában.

A BRFK nem ült sokáig a kedden tett feljelentésen, szerdára már fel is terjesztették az ügyet a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyetteséhez.

Emlékezetes, a Tisza Párt alelnöke azért rohant el az ATV adásából, mert a műsorban szembesítették korábbi hazugságával, miszerint a csatorna nem szerepeltette. Magyar Péter ugyanis korábban arról panaszkodott, hogy március 28. és május 3. között egyszer sem hívták be az élő adásba. Rónai Egon műsorvezető ennek cáfolatára adott át Magyar Péternek egy csokor bizonyítékot.

A csatorna tájékoztatása szerint az utóbbi hónapokban legalább tizennyolc alkalommal keresték, és a Magyar Péter által sérelmezett időszakban is három megkeresést kapott a politikus. 

Az ATV telefonon és SMS-ben is próbálta elérni, hogy menjen be az Egyenes beszédbe vagy a csatorna Start című műsorába, de a sok megkeresésre nem reagált. A közlés szerint emellett Magyar Péter hét alkalommal szerepelt a csatorna élő adásában március 13. óta: az Egyenes beszédben a mostani adás előtt kétszer is volt, május 31-én és június 7-én este, másfél nappal a választás előtt.

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.