A legjobbak között végeztek a magyar honvédek a katonai ejtőernyős-világbajnokságon

A repüléseket és a versenyt a magyar haderő helikopterei biztosították, sérülés nem történt.

Forrás: MTI2024. 07. 10. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon jó eredményt értek el az ejtőernyős magyar katonák a világbajnokságon: egyéni célba ugrásban második lett Varga Tamás zászlós, illetve csapat célba ugrásban harmadik helyezést értek el a magyarok – mondta Bali Tamás dandárparancsnok szerdán Szolnokon, a Nemzetközi Katonai Sporttanács 46. ejtőernyős-világbajnokság elismerésátadó ünnepségén.

– Ez a „királykategória”, és ha ezt nézzük, büszkének kell lenni a magyar csapatra – fogalmazott. Bali Tamás elmondta: harmincöt nemzet vett részt a világbajnokságon, a csapatok mindent megtettek annak érdekében, hogy a legjobb eredményt érjék el. Kiemelte: nagyon komoly verseny folyt mindhárom – célba ugrás, stílusugrás és formaugrás – versenyszámban. Megjegyezte:

a kínaiak és a németek kimondottan jól szerepeltek a vb-n, míg formaugrásban – ami egy csapatsportág – a katariak és az amerikaiak nagyon szép teljesítményt nyújtottak.

A repüléseket és a versenyt a magyar haderő helikopterei biztosították, és sérülés nem történt. Első helyezést ért el a német Samuel Wallrath junior vegyes stílusugrásban, a német Tatjana Gustke női stílusugrásban, a szintén német Elischa Weber férfi stílusugrásban. 

A dobogó legfelső fokára állhatott a svájci Lukas Zwicker junior vegyes egyéni célba ugrásban, a kínai Jao Hsziao női egyéni célba ugrásban, valamint a német Stefan Wiesner férfi egyéni célba ugrásban. Utóbbi kategóriában a magyar Varga Tamás zászlós második helyezést ért el. Formaugrás kategóriában első lett a dél-koreai női, illetve a belga férficsapat. 

A célba ugrásban a kínai női, és a cseh férficsapat diadalmaskodott, utóbbi számban a magyarok bronzérmet szereztek. A legközelebbi vb-t két éve múlva Spanyolországban rendezik.

Borítókép: Jelenet a Nemzetközi Katonai Sporttanács 46. ejtőernyős-világbajnokságról (Forrás: Honvédelem.hu)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.