Egész nagy változás jön holnaptól a hazai közlekedésben

Sok embernek kell most nagyon odafigyelnie.

Forrás: Origo2024. 07. 15. 17:19
illusztráció Fotó: MTVA/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 16-tól mintegy 50 ezer elektromos rollerrel már csak kötelező biztosítással lehet közlekedni – írja az Origó. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) arra figyelmeztetett, hogy a jármű vezetőjének közúti ellenőrzésekor be kell tudnia mutatni a biztosításról szóló igazolást, és úgy tűnik, nem hagytak kiskaput, ugyanis 

ha valaki rollert bérel, a használónak kell meggyőződnie arról, hogy az adott járműre kötöttek-e kgfb-t.

A biztosítási alkuszok eddigi tapasztalatai szerint a rolleresek többsége már évi tízezer forint alatt is találhat megfelelő kötelező biztosítást járművére, azonban a díj mértéke függ attól is, hogy melyik biztosítónál köt biztosítást a rollerre. 

Megjegyzik, hogy évi tízezer forint körüli összeget érdemes kifizetni az elektromos rollerek kötelező biztosítására, nem csak a büntetés elkerülése végett, hanem azért is, mert ezekkel a járművekkel is könnyen lehet akár milliós károkat is okozni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.